directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Es tramitarà la iniciativa legislativa popular de la fibromialgia, després d'aconseguir 80.000 firmes

L'objectiu final és aconseguir tractar adequadament aquestes malalties dins del sistema públic de salut

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 80.000 persones han donat suport a través de la seva firma a la iniciativa legislativa popular (ILP) per a l'atenció de la fibromialgia i la síndrome de fatiga crònica, que només necessitava aconseguir 50.000 firmes en quatre mesos per a la seva tramitació parlamentària.
recollida signatures firmes
Comparteix
   


Etiquetes
Els promotors de la ILP, que esperen reunir 100.000 adhesions, van lliurar ahir les firmes recollides a l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) per acreditar que les persones signants estan empadronades a Catalunya.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que el Parlament reguli l'organització sanitària per tractar adequadament aquestes dues malalties dins del sistema públic de salut.

Perquè això passi, els promotors demanen que els malalts puguin disposar d'unitats hospitalàries especialitzades i metges especialistes, que les llistes d'espera siguin de menys de 90 dies, que els metges d'atenció primària tinguin la formació necessària i que la societat en general estigui correctament informada sobre aquestes malalties.

La comissió organitzadora de la ILP ha mostrat avui a través d'un comunicat la satisfacció per aquesta recepció "de simpatia i solidaritat per part de la població", que indica, segons els promotors, "una carència greu" en l'atenció a les persones afectades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Enric fletxa La Plana Baixa
19 de juny de 2007, 00.48 h

Al que s'autoanomena kuldemandril:

Encara que fóssiu metge no estaria justificat que parléssiu així de persones que tenen una malaltia que ningú coneix bé, més encara si no sou metge. Què sabeu per a insultar d'aquesta manera a algú? Un dels pitjors insults que hi ha és insultar a algú per patir una malatia. A més a més, què sabeu de les malaties que pateixen o no els africans? Potser les pateixen i moren de petits per això que dieu de que ningú els fa cas. Per cert, si s'ha de t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
kuldemandril fletxa Tortosa
18 de juny de 2007, 10.09 h

Sembla ser que un cop hem posat una etiqueta "oficial" a una suposada malaltia, aquesta ja té lloc a la plaça pública, reconeixement i pregó. Els metges, el que fan és posar un títol a una cosa per a reconèixer-la, però la gent reaccionem com si aquest títol ja fos la malaltia.
De fet, la fibromialgia, l'anorèxia i altres disfuncions com aquestes, són problemes de luxe per a gent que no tenen problemes. Són malalties de luxe per a gent desocupada i desatesa que necessiten que els mir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
16 de juny de 2007, 11.55 h

José Manuel:

No es pot dir que sigui un trastorn psiquiàtric i contribuir a ofendre i perjudicar a aquestes persones sense estar segur. Ningú sap segur quina és la causa de la diferència entre els immigrants i els nascuts aquí. I si fos, per exemple, deguda a un problema de contaminació dels embrions, fetus o nadons? A vos no us faria cap gràcia tenir una malaltia semblant i que diguessin que són manies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
José Manuel fletxa Badalona
16 de juny de 2007, 10.24 h

Aquesta malaltia és un cul de sac de moltes malalties, fonamentalment totes elles psiquiàtriues.El que no s'arriba a entendre és la prevalença, fa un segle gairebé no existien aquests tipus de malalts i ara per ara poden arribar a ser el 2% de la població.I tampoc s'entenc la distribució, solsament afecta a gent d'aquí gairebé no hi ha inmigrants amb la malaltia , i la malaltia no afecta a poblacions del tercer món.Jo penso que darrera aquesta malaltia el 90% són transtorns psquiàtri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.