directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Un altre error de l’Estat espanyol en els ingressos de 2009 fa que Roses hagi de retornar 770.000 euros

L'ajuntament de Girona és un altre dels consistoris castigats i haurà de retornar sis milions d'euros

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) haurà de retornar 770.000 euros al govern espanyol corresponents a la liquidació de la participació en els ingressos de l'Estat de l’exercici 2009. Aquest import resulta de la diferència entre l’estimació abonada a compte durant l'any 2009, que en el cas de Roses va ser de 3.487.733 euros, i el resultat de la liquidació practicada ara pel Ministeri espanyol d’Economia amb dades reals, que ha pujat a 2.716.996 euros. El digital Ara Girona explica que precisament ahir va saltar la notícia que l'Ajuntament de Girona també havia set víctima d'aquest error i ara li pertoca retornar fins a un total de sis milions d'euros.
ajuntament, roses
L'Ajuntament de Roses haurà de tornar 770.000 euros dins els propers 5 anys

Comparteix
   


Etiquetes
Anualment, l’Estat avança anticipadament als municipis la quota que els correspon dels ingressos estatals a partir d’una estimació realitzada pel propi Ministeri d’Economia. Les previsions de 2008 i de 2009 no s'han acomplert, motiu pel qual els ajuntaments han de tornar la diferència entre la previsió inicial, en ambdós casos superior a la real, i els resultats finals. Ara l’Estat reclama als ajuntaments que paguin la diferència corresponent a l’exercici 2009, quan aquests diners ja s’han invertit.

La devolució d'aquest import s'haurà de fer en 5 anys a partir de 2012 i en el cas de Roses se sumarà al 208.425 euros que ja s'estan retornant de la liquidació de l'exercici 2008. La conseqüència d'aquestes errades en les previsions del Ministeri d'Economia repercutiran directament en els pressupostos municipals de Roses, que durant els propers exercicis hauran de reduir-se en uns 200.000 euros anuals.

Aquesta és una situació que afecta a tots els municipis, i que s'afegeix a la delicada situació actual de les finances municipals, tant pels necessaris ajustaments que s'hauran de practicar per equilibrar de nou els pressupostos municipals, com per la preocupant incertesa econòmica que provoca aquest sistema de finançament als municipis.

I és que un percentatge ben significatiu dels ingressos municipals, que pot arribar a ascendir fins a un 25%, procedeixen de la seva participació en els ingressos de l’Estat, motiu pel qual es veuen greument afectats pels errors de previsió comesos per l’Estat en els exercicis 2008 i 2009. A més, el fet que les errades en les seves previsions no siguin menors, ja que suposen una reducció de fins al 20% dels càlculs inicials, provoca que els ajuntaments hagin de retornar ara importants quantitats de diners, pressupostades i gastades durant els anys 2008 i 2009.

Aquesta situació, segons indica l’alcalde de la població, Carles Pàramo, "resulta un greu problema per a l’administració municipal. L’Estat s’equivoca i ara ho hem de pagar els ajuntaments. Aquesta situació, fa que l’austeritat i rigor pressupostari marcat pel nou equip de govern de Roses, resulti ara peremptòria per poder afrontar aquesta minoració d’ingressos sense que repercuteixi en els ciutadans del municipi".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
6 d'agost de 2011, 09.43 h

Fa trenta sis anys que escanya ens roba cada any 22.000 milions d'euros, i per si fos poc, ara se'ns exigeix el retorn a "escanya" de no sé quants milions per part de la generalitat, i per si això també encara fos poc, ara ens surten amb el deute dels ajuntaments. Vinga senyors de corrupCiU, què espereu ???. No us en doneu vergonya que al damunt de tots aquests escarnis, encara esteu fent la gara gara a aquests feixistes de l'altiplà ???. Catalunya, s'ha convertit en una Somàlia econòmic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'agost de 2011, 16.41 h

No m'ho crec que sigui un "error" sinó tot el contrari!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Indignadíssim fletxa Catalunya
5 d'agost de 2011, 15.53 h

Insubmissió fiscal ara!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.