directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tant sols la independència evitarà que cada any perdem més de 15.000M€

En els darrers 14 anys, des de l’entrada en vigor de l’euro, els catalans hem perdut més de 210.000 milions d’euros, un 8% del PIB de promig, que els governs espanyols majoritàriament han mal invertit

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat el 2011 va arribar als 15.006 milions d'euros, el que equival al 7,7% del producte interior brut català, segons ha avançat aquest dijous el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Aquest dèficit fiscal és la diferència entre la despesa que l'Estat va fer a Catalunya el 2011, que va sumar 39.903 milions d'euros, i els ingressos que els catalans van aportar a l'administració central, que van ser de 47.725 milions, segons el càlcul de flux monetari que utilitza la Generalitat. El conseller Mas-Colell ha recordat que Catalunya "és un contribuent net i generós" al conjunt de l'Estat i que els catalans "es paguen tot el que reben amb escreix".

Comparteix
   


Etiquetes
La solidaritat catalana de tants milions d’euros ha estat mal invertida pels governs de Madrid, tant del PSOE com del PP

Per fer el càlcul de les balances fiscals segons el mètode del flux monetari, el Departament d'Economia i Coneixement també inclou els ingressos futurs a aportar per amortitzar el deute de l'administració central, que sumen 7.185 milions d'euros. Aquests recursos, afegits als 47.725 milions d'ingressos aportats pels catalans el 2011, pugen fins als 54.910 milions. La diferència entre aquesta xifra i la despesa de 39.903 milions de l'Estat a Catalunya dóna un dèficit fiscal de 15.006 milions.
Cada dia que formem part d’Espanya hi perdem més de 40 milions d’euros i Espanya no s’espavila

Els catalans aporten el 19,2% del total d'ingressos de l'administració central, però només reben el 14% de la despesa total de l'Estat. Si es descompta la Seguretat Social (amb l'atur inclòs), la despesa que rep Catalunya cau del 14% al 9,4%. Això es deu a què la despesa de la Seguretat Social no està subjecte a la discrecionalitat de les polítiques territorials del govern espanyol, sinó a uns drets i obligacions dels ciutadans.

El director d'Anàlisi i seguiment de les finances públiques, Ivan Planas, ha recordat durant la roda de premsa que el dèficit fiscal que arrossega Catalunya equival a la despesa de la Generalitat en els principals pilars de l'Estat del Benestar, com són la sanitat, l'educació i el benestar social. Si es té en compte la sèrie històrica entre 1986 i 2011 pel mètode de càlcul del flux monetari, Catalunya ha patit un dèficit fiscal del 8% del seu producte interior brut de mitjana.

"Preocupació" per la reforma fiscal que prepara el govern espanyol, o marxem o tot serà molt pitjor

D'altra banda, el conseller ha mostrat la seva "angúnia i preocupació" respecte la reforma fiscal que prepara el govern espanyol. "El problema central de la fiscalitat espanyola és que té tipus a nivells europeus, però recapta a nivells molt allunyats d'Europa. Cal solucionar aquest problema per mantenir l'Estat del Benestar i hauria de ser la preocupació central de la reforma fiscal", ha assenyalat Mas-Colell. 

No obstant, el conseller ha lamentat que "sembla que l'eix conductor de la reforma fiscal són consideracions a curt termini i de natura electoral, que porten a abaixar impostos", en comptes de resoldre el problema de la recaptació. Mas-Colell ha lamentat que aquesta "improvisació" del govern espanyol no funcioni i que "la variable que s'ajustarà finalment serà el finançament autonòmic".

Mas-Colell nega que 'Espanya ens roba', sinó que 'Espanya frena Catalunya'

A preguntes dels periodistes, el conseller Mas-Colell ha desmentit l'expressió 'Espanya ens roba' i ha preferit sentenciar que 'Espanya frena Catalunya'. Concretament, el conseller ha assenyalat que "el govern del PP frena l'economia catalana perquè està imposant un sistema centralitzador i rígid que no encaixa amb una economia moderna i més afavoridora del creixement econòmic".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jaume fletxa Barcelona
13 de juny de 2014, 13.43 h

#8. SPAIN IS 'THE NEXT GERMANY': THE MARX BROTHERS (1934)

Com que l'Aragoneses no sap llegir (té un octau de neurona) es pensa que Stanley Morgan o Morgan Stanley, tant hi fa, ha dit això. En realitat ho vàren dir el Germans Marx l'any 1934. I no es van equivocar doncs España gràcies al fdp del Franco es va convertir en lo més semblant a l'Alemanya de Hitler.

Has de saber llegir ARAGONESES!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume fletxa Barcelona
13 de juny de 2014, 13.40 h

ESPAÑA ÉS UNA PAPARRA (GARRAPATA en castellano) XUCLADORA.

El que ens ha dit el Conseller Mas-Colell és el que tots sabem: que Catalunya paga un ou a l'Estat i que aquest coi d'Estat ho reparteix als Barons-Mamons (BMs) de les CCAA d'això que en diuen España perque estiguin contents, a més de utilitzar-ho per fer un merder de coses sense sentit. No en va, el burro del Monago BM d'Extremadura va dir que sense Catalunya deixaría 'd'ingresar' 400 milions d'Euros/any.

Si Catalunya no hagu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de juny de 2014, 09.04 h

-només la independència evitarà... No 'tant sols'
-els darrers 15 anys hem perdut... No 'en els darrers'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de juny de 2014, 08.30 h


http://www.cnbc.com/id/100456964

Spain Is the ‘Next Germany’: Morgan Stanley

Spain is set to usurp Germany as the strongman of Europe, due to the increasing competitiveness of its exports, say Morgan Stanley analysts, who think fiscal rebalancing will continue in the country despite its current political turmoil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jo fletxa Catalunya
13 de juny de 2014, 00.10 h

#6 I endeutats fins al coll. No entenc com podem haver malgastat tants diners.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
12 de juny de 2014, 22.14 h

És un saqueig sense límits ni aturador.
La independència és la solució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya.
12 de juny de 2014, 21.39 h

El Govern calcula un 7,7% de dèficit fiscal durant el 2011, més que l'import que la UE aporta a Espanya| Catalunya aporta un 19,2% del total dels ingressos de l'Estat i rep un 14% de la despesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Siguem seriosos, sisplau fletxa Des de Madrid i del CNI (Centre de Neurastènics Incompetents) es posen en circulació moltes intoxicacions
12 de juny de 2014, 20.15 h


#2 Mira, Jordi o Jorge o com et diguis en realitat. Jo puc dir que sóc espanyolista però que entenc que espanya ens roba i que Catalunya estarà molt millor quan sigui independent. Puc dir que per qüestions de dignitat , a més de qüestions econòmiques, cal fotre el camp RÀPIDAMENT d'aquest país corrupte i antidemocràtic que és l'estat espanyol.

Puc dir tot això, però si alhora dic que sóc espanyolista, SE'M VEURA EL PLUMERO, NANO !!!!

Tu pots pretendre fer-te passar per indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
UN GURIPA CARPETOVETÓNICO fletxa Por desgracia soy español, y me toca aguantar la peor vergüenza del mundo, la de pertenecer al estado de los FANFARRONES IGNORANTES.
12 de juny de 2014, 20.06 h


#2 Todo eso que dices, lo sumamos, y no llega ni a la tercera parte de lo que os roban los gobiernos de Madrid. Vosotros, catalanes, no necesitais para nada comprar 40 aviones de combate "eurofighter tiphoon" que valen cada uno CIENTO VEINTIDOS MILLONES DE EUROS i que, como vimos esta semana, sirven para que se maten pilotos quién sabe por que causa, pero que destruyan un avión tan costoso que pagamos entre todos.

Eso por no hablar de la piscina de la embajada española en Arabia Saudí, q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Hospitalet
12 de juny de 2014, 19.53 h

Soc independentista convençut. Però no podem engalipar a la gent amb promeses falses. Els famosos 16 mil milions d'euros del dèficit fiscal no retornaran a Catalunya en cas d'independència. A part que llavors haurem de cobrir serveis com ara les ambaixades, l'exèrcit i d'altres, la UE ens imposarà una quota de solidaritat amb l'estat espanyol. I a més tenim els nostres propis lladres fiscals que continuaran robant als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.