directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els comptes opacs de Societat Civil Catalana entre els temes de l'anuari de Media.cat

El Grup Barnils recupera el premi Ramon Barnils per promoure el periodisme d'investigació entre professionals i estudiants

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Societat Civil Catalana (SCC), l'entitat que pretén aglutinar l'espanyolisme civil a Catalunya, ha organitzat durant l'últim any nombrosos actes en contra de la independència i a favor de la unitat d'Espanya. L'Anuari Mèdia.cat ha tingut accés a un informe del departament financer de l'entitat del juliol de 2014 que confirma "tensions de tresoreria" per "costos fixos" de l'entitat. El saldo en aquell moment era de 10.365,87 euros, però l'entitat hauria multiplicat per 15 els seus ingressos durant la segona meitat de l'any si atenem a les dades globals de la seva memòria pública de 2014, on s'afirma que SCC va ingressar un total de 992.672 euros. Tot i així, segons la mateixa memòria, l'entitat va acabar l'any amb unes pèrdues de 91.715 euros. 


Comparteix
   


Etiquetes

A pesar de les estretors financeres, Societat Civil Catalana va organitzar un acte per la Diada a Tarragona pressupostat segons la memòria amb 587.417 euros i un acte a la Plaça Catalunya de Barcelona el 12 d'octubre amb un cost total de 332.704,47 euros. Tot i el seu pressupost, ambdós actes no van superar els 45.000 assistents entre les dues. El reportatge, que posa la lupa als comptes de Societat Civil Catalana, és un dels dotze temes de la cinquena edició de l'Anuari Mèdia.cat del Grup Barnils que s'ha presentat aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Catalunya.
 
L'Anuari de 2015 també destaca les connexions amb la màfia siciliana de quatre filials de Gas Natural. La Fiscalia de Palerm assenyala que la companyia catalana va mantenir durant dos anys al consell d'administració d'una de les seves filials Monia Brancato, filla d'Ezio Brancato, suposat testaferro de la màfia. Altres reportatges de l'Anuari posen el focus en Gilead Science, l'empresa que ven  el medicament per curar l'Hepatits C i que ha quadruplicat els seus beneficis en un any; l'expulsió de camperols a Guinea Bissau per part de Petromiralles, un cas que ha arribat al Parlament Europeu o com Telefònica i T-Systems, que en el passat havien gaudit de presumptes concessions irregulars de la Generalitat, són també les empreses més beneficiades per l'adjudicació del control de les TIC del govern català, amb un pastís de 2.000 milions d'euros. L'Anuari també recull que el País Valencià capitaneja ara la destrucció de llocs de treball per extinció d'entitats públiques després d'anys de contractacions irregulars i el càrrec d'assessor del Banc de Crèdit Balear en matèria d'embargament i execucions hipotecàries que tenia l'alcalde de Palma, Mateu Isern (PP), abans de declarar infructuosament la capital mallorquina com a "ciutat lliure de desnonaments".

L'Anuari Mèdia.cat és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Catalunya. L'Anuari inclou en la seva cinquena edició un total de dotze reportatges sobre temes que durant l'any 2014 no van tenir una cobertura destacada en els mitjans de comunicació dels Països Catalans. És un projecte de periodisme d'investigació finançat amb crowdfunding que enguany ha rebut el suport de  549 micromecenes i que també ha servit per renovar el web de l'Observatori Mèdia.cat en disseny i continguts. L'Anuari també compta amb el suport del Col·legi de Periodistes i de les facultats de periodisme de la UAB, UPF, URL, UV, Uvic i UdL, els estudiants de les quals han realitzat sis dels reportatges d'investigació inclosos en l'edició d'enguany. La versió impresa de l'Anuari es distribuirà a llibreries gràcies a l'editorial Pol·len, i també se'n podrà descarregar la versió digital en format PDF o EPUB a la renovada web de l'Anuari,www.media.cat/Anuari
 
Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació
 
Durant l'acte de presentació de l'Anuari Mèdia.cat, el president del Grup Barnils ha anunciat que l'entitat recuperarà el Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació. La intenció és estimular la pràctica d'aquest periodisme arreu dels Països Catalans en qüestions i problemàtiques que ocorren o tenen un impacte clar sobre el país, tant a nivell local, comarcal o nacional. El Premi tindrà dos guardons: el primer valorat amb 1.200 euros al qual podran optar professionals i estudiants de periodisme i el segon, dotat amb 400 euros, que serà un accèssit només per a estudiants.
 
El període per enviar originals s'obrirà demà 15 de maig i s'allargarà fins a l'1 de setembre. Les bases del premi poden consultar-se al webhttp://www.grupbarnils.cat/premiBarnils. El Premi Ramon Barnils és una recuperació i actualització del guardó que, amb el mateix nom, va donar el setmanari El Temps entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València. 

 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
18 de maig de 2015, 17.05 h



RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
SOM I SEREM GENT CATALANA, TANT SI ES VOL COM SI NO ES VOL fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . . . . . . . || || ★ || ||
15 de maig de 2015, 11.03 h



#12 Sempre insistint amb les mateixes BENEITERIES, tu, CAGARRONESES.


No t'ho hem explicat ja un parell de vegades què és i a qui representa l'ultra-capitalista revista Forbes?


Ignores que la revista Forbes es dedica , per exemple , a dir, per exemple, quin actor cinematogràfic té més diners . . .

Tan RUC ets que et penses que des de la 5ena avinguda de Nova York es pot veure millor la situació de Catalunya que des de BARCELONA o des de CANTALLOPS, pobre CRETí ??!!!

Au, au, nano ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
el pp encara no ha condemnat el franquisme aleshores tots els peperos son franquistes, cal il.legalitzar-lo immediatament conforme a la llei de partits fletxa formar part d´un partit politic que no ha condemnat el franquisme es una vergonya per a tots els seus membres, militants i simpatitzants
15 de maig de 2015, 10.35 h

#12 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
15 de maig de 2015, 10.27 h

ENESIMO RIDICULO INTERNACIONAL DE MaSS

The reality is that an independent Catalonia would face a messy divorce from Spain. For that reason alone, not to mention political uncertainty, there would be a likely exodus of multinational and Spanish companies to other regions in Spain. An independent Catalonia would have a hard time getting NATO membership for the same reasons. Catalan leaders, including Mr. Mas, have failed to honestly present these costs to Catalan voters.

http://www.forbes.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de maig de 2015, 10.01 h

#5 O sigui, dels "fons reservats ". Aquells que en el seu día van servir per els GAL. !!QUINA LLIMPIESA d'estat !! Mes ben dit QUIN FASTIC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
elmonalinreves fletxa tarragonès
15 de maig de 2015, 09.52 h

SCC es nodreix amb la llarga ombra dels descendents del tio Pacorro i els seus negocis pudents ecspañols. I això contamina ...
Catalunya, allunyem-nos d´ecspanya...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de maig de 2015, 07.45 h




CAGARRONESES


COMO SE NOTA


QUE ES BURRO A VESES


Y A VESES ES IDIOTA.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de maig de 2015, 00.34 h

#7


FALANGITO:


Llama a Rouco, el de la Pederastia Rouco's Band,no vas a tener nunca un no con el,
te pondrá el mismo la vaselina y te hará feliz mientras te canta el cara al sol.
Ai loca como te vas a poner!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
14 de maig de 2015, 23.31 h



Detienen a un candidato de ERC por Puigcerdà por abuso de menores, y el muy hijoputa a mi no me la quiso meter, a pesar que le adopté las posturas más eróticas que conozco, i me puse yo mismo la vaselina.


¡¡ DESAGRADECIDO !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de maig de 2015, 22.51 h

Per a aquestes societats si que hi ha diners ... que injust és el sistema creat per la Casta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.