directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: “No es pot "afeblir una de les parts" de la "cadena de confiances"

El Vicepresident confia que la CUP avalarà els pressupostos per responsabilitat després de l'acord pel referèndum

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat, en una entrevista concedida a l'ACN, que confia que els pressupostos per al 2017 tiraran endavant i que la CUP els acabarà avalant. Segons Junqueras, la responsabilitat del moment facilitarà el tràmit i, a més, considera que els anticapitalistes entenen perfectament que "no es pot "afeblir una de les parts" de la "cadena de confiances" que s'ha establert entre ells i el Govern després de l'acord pel referèndum i la superació de la qüestió de confiança. El vicepresident també recorda a la CUP que aquests elements que han aconseguit acordar i els pressupostos forment tots part "d'un paquet" que considera que tothom té voluntat de convertir en "un compromís complert".

Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras té plena confiança que els pressupostos que prepara el Govern acabaran tenint el vot favorable de la CUP i de JxSí.

Durant la seva entrevista a l'ACN, el vicepresident i conseller d'Economia assegura que veu l'acord perfectament viable. "Atès que l'objectiu és constituir la nova República Catalana i això passa per l'expressió democràtica d'un referèndum que hem pactat entre tots, i que per fer-ho cal disposar de totes les eines, i que tenir un pressupost és millor que no tenir-lo per donar compliment a tota aquesta cadena de confiances, nosaltres el que farem és treballar perquè la cadena de confiances es compleixi", afirma.

Junqueras creu que tant el referèndum com els pressupostos formen "part de la cadena de confiances i de tot un paquet"

Que comparteixen els independentistes. I és per això que creu que cal "treballar perquè tot el paquet s'acompleixi". Així mateix, avisa la CUP que "si una de les parts s'afeblís o trontollés" en no poder aprovar els pressupostos, "no s'estaria en el millor escenari per donar compliment al mandat que es té". "Com que volem sortir-nos-en, estem segurs que tothom complirà amb la responsabilitat que li pertoca", afirma convençut, concloent que tot plegat forma part "d'un conjunt de compromisos i d'una cadena de confiances que ens portarà allà on ens hem compromès a arribar".

Satisfet amb la nota positiva de Moody’s

D'altra banda, el vicepresident s'ha mostrat molt satisfet amb la nota que l'agència de 'rating' Moody's va emetre dijous assegurant que Catalunya reduïa el seu dèficit gràcies al creixement econòmic i la contenció en la despesa, i que les tensions amb l’Estat no afectaran el ‘rating’ català. "És positiu en la mesura que reflecteix que l'economia es comporta de forma positiva en termes globals i macroeconòmicament", ha dit, tot afegint que "per primera vegada hi ha una nota com aquesta que trenca la tendència negativa és un element significatiu i un canvi de tendència que reflexa un canvi en l'economia real del país". "Durant molt de temps les notes de les agències s'han fet servir amb voluntat política pels que volen desprestigiar l'economia catalana, els que volen desprestigiar la feina de l'administració catalana i els que volen desprestigiar l'autoestima de la societat catalana", ha lamentat.
 
La gran satisfacció de Junqueras, però, no es pot amagar i el vicepresident qualifica el contingut de la nota de "senzillament extraordinari". "Està fora de tot el que era previsible, de tot el que havia passat fins ara, i està fora de tot el que voldria el govern del PP, que voldria que anés en sentit contrari". Per al vicepresident, el resultat "reflecteix el mèrit de la gestió del govern, d'una societat que s'esforça i d'una economia que sap créixer".
 
A més, Junqueras remarca que les agències de rating "sempre han dit que l'economia catalana tenia un comportament millor que els ingressos que corresponien a les institucions de Catalunya, sempre han fet referència a que és evident que hi ha un gap enorme entre el comportament de l'economia real i els ingressos públics i que s'explica per l'arbitrarietat del govern espanyol". En aquest sentit, ha destacat que "fins i tot en aquets context" de comportament del govern espanyol, "les finances publiques catalanes tenen un comportament positiu".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 20.05 h

ESPANYATES GO HOME!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
10 d'octubre de 2016, 10.25 h

Després de tot l'exposat per Junqueras, hem de tenir la màxima confiança en el nostre GOVERN, que fa les coses molt bé amb el conjunt de JXS que supervisen totes les accions, i això s'ha de tenir en compte.
Com més endavant anem, més traves ens trobem amb els nostres conciutadans o no, comprats per la CAVERNA.
HO SENTO PERÒ ALGÚ HO HAVIA DE DIR, NO ENS HEM DE FIAR DE TOT AQUELL QUE VOL MAL A LA REPÚBLICA I SOBRETOT AL QUE VOL FER MAL A LÚNIC PARTIT REPUBLICÀ QUE HI HA A TOT ESPAÑ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'octubre de 2016, 08.23 h

#3 el que es segur es que tindriem el MONTILLA-2, el gran independentista beatificat pel junqueras i la seva secta de minyones del PSOE-GAL I COLAUS DE CASA RICA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 d'octubre de 2016, 15.12 h


Crec que si ESQUERRA REPUBLICANA o fins i tot la CUP haguessin governat els últims 6 anys, EN AQUESTS MOMENTS JA TINDRÍEM TOTES LES ESTRUCTURES D'ESTAT I JA HAURÍEM FET UNA DUI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 d'octubre de 2016, 11.48 h



CUP, ......posat al CAP........ que un COP...... estem al bon camí, no fotis un COP de CAP negatiu.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.