directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nadal de filtracions de noms i confirmacions de conselleries

Mas-Colell, Ortega, Recoder, Rigau, Pelegrí, Puig i Cleries formaran part de l'executiu, segons han anat confirmant fonts de CiU

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Avança el degoteig dels noms que ocuparan les conselleries del nou govern d'Artur Mas. Segons va filtrar 'La Vanguardia' i va confirmar-se divendres, Andreu Mas-Colell serà el proper conseller d'Economia, ocupant-se també de l'àrea d'Universitats. La democristiana Joana Ortega assumirà finalment la cartera de Governació i Relacions Institucionals, i el seu company de partit, Josep Maria Pelegrí, s'encarregarà d'Agricultura i Medi Natural. A més, Lluís Recoder serà el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat i Irene Rigau dirigirà Educació. El responsable de Benestar i Família finalment serà Josep Lluís Cleries, Interior recaurà en Felip Puig i Francesc Homs serà la mà dreta d'Artur Mas com a secretari general a Presidència.
govern nom
Comparteix
   


Etiquetes
El catedràtic d'Economia Andreu Mas-Colell serà el proper conseller d'Economia, incloent també probablement l'àrea d'Universitats. Mas-Colell ja va ser conseller de l'últim govern de Jordi Pujol, encarregant-se llavors d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació. Ara assumirà el repte d'encarregar-se de les finances de la Generalitat, qüestió complicada en plena crisi.

Un altre nom ja segur en el Govern és el de la portaveu d'UDC, Joana Ortega, que s'encarregarà finalment de la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals. D'aquesta manera, Unió assumirà les relacions amb Madrid, que pilotarà molt especialment el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

Els altres tres consellers que ja coneixen el seu destí ja feia setmanes que sonaven. És el cas d'Irene Rigau, que dirigirà Educació com a premi per la seva feina per consensuar la Llei Catalana d'Educació (LEC).

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, s'ocuparà d'Agricultura i Medi Natural, quedant-se les competències d'aigua i residus. L'encara alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, es quedarà amb Sostenibilitat, que completarà el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Finalment serà Cleries el responsable de Benestar i Família

Josep Lluís Cleries serà el nou conseller de Benestar i Família, segons fonts de CiU. Cleries ha portat aquesta matèria des de l'oposició durant anys, carregant durament contra el desplegament de la Llei de dependència que ha portat a terme el tripartit i el govern espanyol. Cleries semblava l'opció lògica per a Benestar i Família, i més quan finalment la democratacristiana Joana Ortega ocuparà la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals, tot i que en un principi sonava per a la cartera de Cleries. De fet, les entitats socials han intentat pressionar perquè finalment el diputat s'encarregués d'aquest departament després de la seva feina a l'oposició.

Felip Puig, a Interior

Tot i que en els últims dies s'ha especulat sobre el futur de Felip Puig, finalment, fonts de CiU han confirmat a l'ACN que Puig ocuparà la conselleria d'Interior del nou Govern d'Artur Mas. D'aquesta manera Puig tornarà a ocupar una cartera de la Generalitat 7 anys després de la sortida de CiU del Govern. En l'època de Jordi Pujol va ser conseller de Medi Ambient i de Política Territorial. A més també va exercir de portaveu en els últims dos anys. Ara, Mas confia en ell per donar-li una cartera especialment complicada. El nom de Puig se suma als ja confirmats d'Andreu Mas-Colell, Lluís Recoder, Joana Ortega, Josep Maria Pelegrí i Irene Rigau.

Salut, Cultura, Treball i Justícia, encara pendents

Queden per saber alguns consellers com els de Salut, amb Boi Ruiz com a principal candidat, i Cultura. D'altra banda, Justícia podria ser ocupada per una de les germanes Giménez-Salinas, Silvia, degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, o Esther, rectora de la Universitat Ramon Llull (URL). Pel que fa al departament centrat en l'economia productiva, que inclou també treball, sonen noms de CDC, com Meritxell Borràs i Carles Campuzano, però també independents. De fet, Artur Mas ha indicat que en el proper govern hi haurà entre dos i quatre independents.

Homs, secretari general de Presidència

Per altra banda, Francesc Homs serà el secretari general de la Presidència i Germà Gordó el secretari del Govern, segons han confirmat a l'ACN fonts de CiU. Tant Homs com Gordó són homes de la màxima confiança d'Artur Mas i membres del 'pinyol', el nucli dur que envolta el líder de CDC i que va propiciar el seu ascens com a successor de Jordi Pujol. Germà Gordó és el gerent del partit i sempre ha estat discret amb els mitjans de comunicació. Pel que fa a Homs, va guanyar una gran rellevància pública quan va ser designat ponent de l'Estatut. Ha estat també el responsable del programa electoral de CiU en aquestes últimes eleccions al Parlament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
25 de desembre de 2010, 12.45 h

"CIU I PSC HAURAN DE DONAR EXPLICACIONS AL PARLAMENT". I què si donen explicacions???. Al capdavall governen amb còmoda majoria i els que els han votat, trobaran francament bé aquest suport i ajut als pobres capitalistes ecspanols, però en canvi, es queixaran de que han de pagar als peatges de Catalunya i possiblement tal com diu en Tardà, qui en realitat necessita els diners a casa nostra, aquests s'hauran o ens haurem de fer fotre. Molt edificant i alliçonador. No volíem caldo, doncs ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Barcelona
25 de desembre de 2010, 00.01 h

Boi Ruiz de Cultura seria bó!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa CIU I PSC HAURAN DE DONAR EXPLICACIONS AL PARLAMENT
24 de desembre de 2010, 23.16 h

http://blocs.esquerra.cat/joan-tarda/bloc/ya-pueden-passar-por-caja-sobre-els-milions-a-les-autopistes-madrilenyes

"Ya pueden passar por caja": Sobre els milions a les autopistes de Madrid
24.12.2010 | 10.30 h
Dimarts es va consumar el fet, tal com ja vam anunciar. Es va aprovar aportar diners públics a les autopistes radials de Madrid (el 2011 serà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.