directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 18 d'abril de 2016 12:12 h

L'Ajuntament de Barcelona inicia el procés d'adjudicació del concurs del servei de teleassistència per al període 2017-19

L'import de la licitació puja fins als 34,2 milions d'euros i

ACN Barcelona.-L'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el procés d'adjudicació del nou concurs del servei de teleassistència per al període 2017-19 per un import de licitació de 34,2 milions d'euros. El servei de teleassistència atén actualment 86.841 persones. "És un servei que dóna autonomia, seguretat i tranquil·litat a moltes famílies", ha subratllat la tinenta d'Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha detallat les millores introduïdes en el nou plec de clàusules per "arribar a més persones, atenent millor a la diversitat, amb major qualitat en la prestació i un millor control sobre les condicions laborals".

El de teleassistència és un servei municipal gratuït que s'adreça a les persones grans o persones amb dependència o discapacitat, i que permet fer-ne un seguiment regular a distància i prestar-los atenció immediata en cas d'emergència. En poden disposar totes les persones majors de 75 anys i aquelles que tenen una dependència o discapacitat reconeguda. Per sota d'aquesta edat, s'hi pot accedir quan un professional de serveis socials o de l'àmbit de la salut així ho aconsella. Aquest servei es pot sol·licitar als centres d'atenció primària de salut o serveis socials de referència. Actualment compta amb 86.841 persones usuàries, que valoren el servei amb una nota global de 9,5, segons els resultats d'una enquesta telefònica realitzada entre 500 usuaris el 2015.L'Ajuntament ha indicat que les principals novetats del nou contracte són la personalització del servei per atendre cada usuari o usuària en funció de les seves necessitats; la major participació de les persones usuàries en la definició del seu pla d'atenció; l'augment del nombre de llars on s'instal·laran dispositius addicionals: 19.000 detectors de foc i fum, 10.000 detectors de gas, de passivitat o d'obertura de portes, així com teleassistència mòbil i adaptada per a persones amb dificultats de comunicació; un nou programa d'atenció a les persones cuidadores, en coordinació amb les entitats de la Xarxa de Suport a Persones Cuidadores i altres agents de salut, i una actuació coordinada amb els serveis de salut, afavorint actuacions preventives en col·lectius de risc com són els malalts crònics o pacients amb malalties complexes, entre d'altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.