directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dijous, 3 de novembre de 2016 18:19 h

La UPC de Terrassa coordina un projecte europeu per crear noves tecnologies i diagnosticar malalties coronàries

Cristina Massoller i Meritxell Vilaseca treballen per obtenir imatges més enllà de la longitud d'ona de la llum, "on no ha arribat ningú fins ara"

ACN Terrassa.-Cristina Massoller i Meritxell Vilaseca, dues investigadores de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, coordinen un projecte europeu per "obtenir imatges més enllà de la longitud d'ona de la llum, on no ha arribat ningú fins ara". Hi participen vuit centres de recerca, universitats, empreses i hospitals d'Alemanya, França, Regne Unit, Polònia i Espanya. L'instrumental que es pretén fabricar permetrà diagnosticar precoçment i amb precisió malalties coronàries i de l'ull

El projecte rep el nom de BE-OPTICAL i està finançat amb 3,4 milions d'euros del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, dins de les beques de recerca Marie Sklodowska-Curie. Segons informa la UPC, l'any 2019 els resultats dels treballs científics permetran haver superat la barrera de la longitud d'ona de la llum i, per tant, serà possible fabricar instrumental clínic capaç, per exemple, de generar imatges coronàries d'alta resolució. Les noves eines permetran substituir les tècniques actuals d'impulsos elèctrics amb les quals s'obtenen aquestes imatges. També es podran desenvolupar noves fonts de llum i sensors per poder observar l'ull d'una manera més acurada i obtenir, així, noves informacions per a la diagnosi precoç de cataractes, glaucoma i altres patologies de la retina.Les proves experimentals en l'àmbit visual d'aquest projecte es realitzaran a l'Institut de Microcirugía Ocular de Barcelona i al centre de la UPC Davalor Research Center, ubicat al Campus de Terrassa. A l'Institut Max Plank d'Alemanya es treballaran les tècniques d'observació coronària amb ratolins. Cristina Masoller és professora del Departament de Física a l'Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i investigadora del Grup de Recerca de Dinàmica no lineal, Òptica no lineal i Làsers (DNOLL) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Meritxell Vilaseca és professora del Departament d'Òptica i Optometria, a la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), i investigadora del Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.