directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimarts, 10 de gener de 2017 17:10 h

Mina, Aigües de Terrassa defensa que la companyia sempre ha tingut afany de lucre

Surt al pas d’informacions que recorden que al primer contracte amb l’Ajuntament s’esmentava el concepte ‘fins no lucratius’

ACN Terrassa.-Els responsables de Mina, Aigües de Terrassa, concessionària del servei municipal d’aigües fins a finals de l’any passat, han defensat que la companyia ha tingut des dels seus orígens afany de lucre a través d’una entrada al bloc de l’empresa. D’aquesta manera es posicionen davant d’algunes informacions que es remeten al primer contracte entre la companyia i l’Ajuntament, el 1941, per afirmar que s’hi esmentava el concepte ‘fins no lucratius’. Els responsables de Mina admeten que l’expressió hi apareixia, però ho adscriuen al context de l’època, en plena postguerra civil i amb la necessitat de reactivar l’economia de la ciutat. A més subratllen que el contracte també expressava que la companyia podia obtenir “el seu just benefici industrial” amb els romanents de l’explotació del servei.

La companyia explica en el seu article que l’industrial terrassenc Josep Badrinas Sala va parlar, en el moment de tancar el contracte del 1941, d’un posicionament “patriòtic”. Aquesta declaració responia, s’indica des de l’empresa, a un interès general per garantir els cabals d’aigua suficients per a l’activitat empresarial, especialment pel sector de tints i acabats. En plena postguerra civil, afegeixen, “el més important per a la ciutadania i els empresaris terrassencs era la recuperació econòmica i social de la ciutat”.Això no ha tret, però, que posteriorment hi ha hagi hagut ampliacions de capital subscrites per particulars que “a més de donar el seu suport a Terrassa, desitjaven una justa i legítima compensació a la seva inversió”. En aquest sentit recorden que al llarg de la relació contractual entre Mina i l’Ajuntament, la ciutat ha generat “molts reptes urbanístics, econòmics i industrials”. L’empresa “ha superat tots aquests obstacles i, a més a més, ha treballat incansablement per millorar i modernitzar el servei d’abastament d’aigua” de Terrassa, s’explica a l’article.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.