directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimarts, 28 de febrer de 2017 18:22 h

Un projecte pilot investigarà els hàbits de desplaçament de la població de Terrassa

L’objectiu és analitzar les dades per millorar la mobilitat de la ciutat i l’eficiència dels transports

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Terrassa, el grup de recerca Data Management (DAMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'empresa Sparsity Technologies i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) impulsen un projecte d’enquesta de mobilitat urbana intel·ligent que generarà dades sobre els hàbits de desplaçament de la ciutadania de Terrassa, mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils i un sistema d'anàlisi de dades. La tecnologia específica del projecte es basarà en la plataforma de mobilitat intel·ligent CIGO!, creada per DAMA i Sparsity i presentada avui al Mobile World Congress. L’objectiu és evitar les imprecisions de les enquestes personals i analitzar les dades que s’obtindran a través de l’aplicació mitjançant tecnologies de Big Data.

L’aplicació, instal·lada en dispositius mòbils de persones voluntàries, registra i envia dades sobre l’origen i el destí dels trajectes fets, el mitjà de transport emprat i la durada dels desplaçaments, i les dades s’analitzen en temps real per millorar la mobilitat dels usuaris. La plataforma recull dades del trànsit, dades obertes de les administracions o punts geogràfics d’accidents, per exemple, i ho interpreta tot plegat mitjançant algorismes avançats per detectar colls d’ampolla o punts negres d’accidentalitat.A Terrassa, el projecte pilot coincidirà amb la posada en marxa d’un nou Pla de Mobilitat a la ciutat, i els impulsors del projecte esperen obtenir informació fiable sobre l’impacte de les diferents mesures del Pla per saber quines són les més indicades per assolir-ne els objectius.L’Ajuntament de Terrassa i l’AMTU aportaran inicialment al projecte 10.000 euros cadascun, que permetran finançar la primera fase. Inicialment es farà una primera versió del sistema i es provarà amb un grup reduït d’usuaris abans de tirar endavant la versió definitiva, que es preveu que s’acabi aplicant a altres municipis membres de l’AMTU.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.