directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 05:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 4 d'abril de 2017 16:37 h

El llegat de Manuel Maria Bosch s'incorpora al MNAC

Són 14 obres, on destaquen noms com els de Joan Ponç, Ramon Calsina, Antoni Clavé o Francesc Gimeno

ACN Barcelona.-La col·lecció d'art modern del MNAC s'ha enriquit recentment amb el llegat de 14 obres, entre dibuixos i pintures, de la col·lecció de Manuel Maria Bosch i Puig (Barcelona, 1947-Sant Feliu de Guixols, 2015). El llegat el conformen obres de Francesc Gimeno, Lluïsa Vidal, Ramon Calsina, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuan, Joan Ponç, Ràfols Casamada, i Ernest Santasusagna. Segons el MNAC, aquest llegat és "un conjunt heterogeni encara que d'un gran interès per a les col·leccions del museu i ha permès incorporar obres d’un artista com Joan Ponç, fins ara només representat gràcies a dipòsits de particulars i del MACBA". Altres artistes, com Ramon Calsina, Antoni Clavé o Francesc Gimeno, veuen reforçada la seva presència a la col·lecció del Museu Nacional. Manuel Maria Bosch va llegar el seu patrimoni a diferents entitats públiques amb finalitats culturals i socials.

A partir d'aquest dimarts tres obres d'aquest llegat s'exposen a la col·lecció permanent d'art modern: 'El Pianista', un oli de Ramon Calsina, c. 1940-1960; 'Soldat', un dibuix del mateix autor, també c. 1940-1960, i 'Composició', de Joan Ponç, de 1948.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.