directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 21:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 31 de maig de 2017 18:33 h

Colau i Carmena inauguraran unes jornades municipalistes internacionals el 9 de juny a Barcelona

BComú organitza aquestes jornades per construir xarxes globals de refugi de pobles i ciutats "que s’estan aixecant per defensar els drets humans"

ACN Barcelona.-Les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de Madrid, Manuela Carmena, inauguraran al juny unes jornades municipalistes internacionals sota el títol 'Ciutats Sense Por', que organitza Barcelona En Comú i que tindran lloc a la capital catalana els dies 9, 10 i 11 de juny. Segons BComú, les jornades, on hi participaran alcaldes i líders locals d'arreu del món, serviran "per construir xarxes globals de refugi i esperança de pobles i ciutats que s’estan aixecant per defensar els drets humans, la democràcia i el bé comú". Durant els tres dies es faran 21 tallers i taules temàtiques, dos plenaris i tres actes públics. Més de 500 persones s’han inscrit als tallers a una setmana i mitja de l'inici de la trobada.

El primer acte serà el de la inauguració, el 9 de juny a la Plaça dels Àngels de Barcelona, sota el títol 'Ciutats Sense Por: xarxes globals de refugi i esperança', en què alcaldes i líders locals d’arreu del món compartiran la seva visió del que significa ser una “ciutat sense por”. L’acte comptarà amb la participació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid; Luigi de Magistris, alcalde de Nàpols (Itàlia); Éric Piolle, alcalde de Grenoble (França); Rena Dourou, governadora regional d’Attica (Grècia); i Jorge Sharp, alcalde de Valparaíso (Chile); entre molts d'altres. També es projectaran vídeos amb parlaments de José Mujica, expresident d’Uruguay, Yannis Varoufakis, economista i cofundador de DIEM25, i Naomi Klein, periodista i activista antiglobalització.El segon acte se celebrarà el 10 de juny al Paranimf de l’UB (Plaça Universitat) i és una taula que tractarà la 'Democràcia des de baix: municipalisme i altres històries'. En aquesta taula es parlarà de com funcionen els moviments municipalistes, quins són els seus punts diferencials respecte d’altres estratègies i com haurien d’articular-se amb els projectes estatals i transnacionals. Entre els ponents, hi haurà Gala Pin, regidora de Participació, de l’Ajuntament de Barcelona; Hazna Youssef, copresidenta del Comitè de Municipis de Cizére, Rojava; Ritchie Torres, vicesecretari del Consell Municipal de la Ciutat de Nova York; Debbie Bookchin, periodista i escriptora; Iago Martínez, cap de gabinet d’Alcaldia de La Corunya; Rachel Roknik, arquitecte i urbanista; i Chloe Eudaly, regidora de l’Ajuntament de Portland.I, finalment, el darrer acte tindrà lloc l'11 de juny també al Paranimf de l’UB (Plaça Universitat) i consistirà en la taula 'Entre el neoliberalisme i l’extrema dreta: WTF?!' on es debatran quines propostes de transformació existeixen que puguin oferir una alternativa a la política de la por, l’especulació descontrolada i la dreta autoritària. El discurs principal anirà a càrrec de Vandana Shiva, filòsofa india i activista ecofeminista; Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona; Valery Alzaga, activista pels drets dels migrants; Rachel Heaton, cofundadora de la Coalició Seattle NoDAPL; Fatima Taleb, regidora de Participació de Badalona; Ivan Lam Long-yin, Coordinador Fundador de Scholarism, Hong Kong, i Yayo Herrero, antropòloga i activista ecofeminista.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.