directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 3 de juliol de 2017 10:23 h

Junqueras, sobre Baiget: "La diferència enorme entre el 9-N i el referèndum és el caràcter vinculant"

El vicepresident assegura que "el Govern sencer està compromès" en aplicar el resultat de l'1-O

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reaccionat a l'entrevista al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que publica aquest dilluns 'El Punt Avui', i que adverteix que el referèndum pot assemblar-se al 9-N. En una entrevista a Rac1, Junqueras ha insistit que "la diferència enorme" entre el procés participatiu del 2014 i l'1-O "és el caràcter vinculant". Així, el vicepresident ha assegurat que "el Govern sencer està compromès en adoptar la vinculació" de la votació de l'1-O. "És una diferència enorme, crec que en això tots estem d'acord", ha sentenciat el també conseller d'Economia.

El vicepresident ha assegurat que és "molt respectuós" amb les declaracions de tothom, i ha insistit que el procés participatiu era no vinculant, i que així ho va deixar clar el Govern. Al seu torn, Baiget apuntava en l'entrevista publicada aquest dilluns que "potser haurem de fer alguna cosa diferent que es pot assemblar al 9-N".Diàleg amb l'EstatEn un altre àmbit, Junqueras ha explicat que no parla cara a cara amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, des del 9 de gener, el dia abans de la darrera reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy. A més, Junqueras ha afegit que l'última conversa telefònica amb Santamaría va ser "fa unes setmanes" i que van parlar del recurs de l'Estat contra el codi civil català.En aquest sentit, el vicepresident ha constatat que "és difícil trobar alguna cosa que no portin al Tribunal Constitucional (TC)", que ha qualificat d'"instrument abusiu". A més, Junqueras ha sentenciat que qui és "unilateral" i des de fa "dies, dècades i més que dècades" és el govern espanyol.Encara sobre l'Estat, Junqueras ha apuntat que ningú no s'imagina que dos terços del Congrés i del Senat estigui a favor de canviar la Constitució, i ha afegit que perquè la configuració de les cambres espanyoles canviï, i es pugui admetre el dret a l'autodeterminació de Catalunya, caldria esperar una "eternitat".Finalment, el també president d'Esquerra ha insistit que no li interessen les enquestes sobre resultats en unes futures eleccions al Parlament, i ha reafirmat el compromís d'ERC amb el referèndum: "L'única enquesta que ens interessa és la de la gent votant l'1-O", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.