directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 25 de juliol de 2017 15:57 h

El Parlament escull el diputat de JxSí Lluís Guinó nou vicepresident primer de la Mesa en substitució de Corominas

Corominas s'acomiada del càrrec agraint la tasca als seus companys i especialment a Forcadell

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha escollit el diputat de JxSí Lluís Guinó com a nou vicepresident primer de la Mesa, en substitució de Lluís Corominas. Guinó ha estat escollit per 70 vots favorables, 59 en blanc, dos vots nuls i un per al diputat no adscrit Germà Gordó. Guinó substitueix així Corominas, després que aquest hagi estat escollit nou president de Junts pel Sí arran del nomenament de Jordi Turull com a conseller de Presidència. Corominas s'ha acomiadat dels nous anys a la Mesa agraint la tasca a tots els seus companys, especialment la presidenta Carme Forcadell, en una legislatura "difícil".

L'elecció del nou vicepresident primer ha estat el primer punt de l'ordre del dia del ple que ha començat aquest dimarts. Els diputats han votat amb urna i papereta per procedir a l'elecció de Guinó. Abans de la votació, Corominas s'ha acomiadat dels companys de la Mesa. A Fernando Espejo Saavedra (CS) i David Pérez (PSC) els ha agraït que tot i ser contraris "judicialment" i davant la "complexitat" de la legislatura "no ha patit ni la feina de la Mesa" ni les relacions personals. També ha volgut agrair la "valentia democràtica" del diputat de CSQP Joan Josep Nuet. Sobre Forcadell, ha agraït la "magnífica relació" que han aconseguit tant a la Mesa com a nivell personal. "Ha estat un honor Carme compartir aquests anys tan intensos i de valor històric del país al teu costat", li ha dit. Corominas ha reconegut que els nous anys que ha estat a la Mesa han estat dins d'una "etapa difícil", per exemple per les dificultats pressupostàries i ha posat en valor la tasca de tots els treballadors. Per últim, ha destacat la "vàlua política" de Guinó i li ha agraït la "valentia" perquè ha dit que en aquests moments ocupar un càrrec a la Mesa ja no és una tasca tranquil·la .En conèixer-se el resultat de la votació, Guinó ha saludat companys del seu grup parlamentari, així com al president del Govern, Carles Puigdemont, i ha ocupat el seu nou lloc a l'hemicicle del Parlament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.