directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 08:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 1 d'agost de 2017 10:51 h

El Cercle de Cultura lamenta l'anul·lació de l'impost de l'audiovisual i reclama una nova llei amb els mateixos efectes

Demana mantenir les dotacions econòmiques previstes per part del Govern amb el sector audiovisual

ACN Barcelona.-El Cercle de Cultura ha lamentat aquest dimarts que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'Internet i que servia per finançar el sector audiovisual català. Així ho ha assenyalat a través d'un comunicat. El Cercle de Cultura ha reiterat la necessitat que hi hagi un marc legal i fiscal que afavoreixi el desenvolupament de les indústries i l'activitat cultural i ha instat al Govern i als representants polítics "a comprometre's a crear el més aviat possible una nova llei amb els mateixos efectes". Així mateix, ha demanat que es mantinguin el compromisos pressupostaris i les dotacions econòmiques previstes per part del Govern, qui va impulsar, amb el sector audiovisual, la mesura que ara ha estat rebutjada per el TC.

El Tribunal Constitucional va tombar l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d’Internet, coneguda com el cànon digital, i que servia per finançar el sector audiovisual català. El govern espanyol el va recórrer perquè entenia que es trepitjava amb l'IVA i que suposava una doble càrrega impositiva. L'impost s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d'euros l'any. L'entitat ha reiterat la seva convicció que l'impost "permetia donar continuïtat econòmica a la cadena de valor dels continguts digitals, en la mesura que comprometia les parts que operen comercialment amb aquests continguts a generar un sistema de finançament sostenible". Així mateix, el Cercle de Cultura ha considerat que aquest suposava "un model impositiu proper a la filosofia del mecenatge per a un sector determinant per al futur cultural del país, i un pas definitiu per complementar el finançament de la cultura des de la nova economia que prové del negoci digital".Així mateix, el Cercle de Cultura ha manifestat la seva solidaritat amb les entitats representatives del sector cultural de l’audiovisual i s'ha adherit a la carta oberta que han fet pública.El Cercle de Cultura recorda en aquest comunicat que va promoure el manifest 'Declaració Catalunya per la Cultura' i que un dels seus punts és "la necessitat de cercar noves vies de finançament que assegurin una major dinàmica de relació entre els sectors empresarials i la creació de continguts culturals". El Cercle de Cultura ja es va manifestar llavors a favor del projecte de llei de l'Impost català sobre la provisió de continguts per part dels prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector i de la difusió de la cultural digital. De fet, ha destacat que dos anys després d'entrar en vigor la llei, la taxa ha demostrat la seva utilitat "per al desenvolupament de l'activitat creativa, de producció i de difusió del sector audiovisual de Catalunya".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.