directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 29 d'agost de 2017 14:55 h

Barcelona estudiarà l'evolució turística a 30, 60 i 90 dies després del 17-A però de moment no registra cancel·lacions

El comerç i la restauració del centre sí que han patit afectacions

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona estudiarà a través de l'Observatori de Turisme quina és l'evolució a 30, 60 i 90 dies després dels atemptats del passat 17 d'agost, però de moment no ha registrat cancel·lacions hoteleres ni de fires o esdeveniments, segons ha explicat aquest dimarts el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, després de la reunió del Grup de Seguiment Econòmic de la ciutat, que inclou els principals agents turístics i econòmics. El govern municipal prendrà mesures si aquests informes revelen afectacions, però govern i operadors són optimistes, i més tenint en compte que la Rambla estava ja plena només 24 hores després dels atemptats, a diferència del que ha succeït en altres ciutats que han patit successos d'aquest tipus. Sí que ha reconegut que el comerç i la restauració del centre han patit una afectació evident, però ha apuntat que encara és massa d'hora per calcular-la.

Aquest dimarts s'ha reunit el Grup de Seguiment Econòmic creat arran dels atemptats per estudiar les afectacions que podrien tenir aquests successos en el turisme i l'activitat econòmica de la ciutat. Encapçalats pel tinent d'alcaldia Jaume Collboni, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, i el d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, els agents econòmics i turístics de Barcelona han constatat que la ciutat ha tornat ràpidament a la normalitat i que això s'ha percebut a l'exterior, el que ha provocat que no s'hagin produït cancel·lacions hoteleres o de fires de moment. Aquest és un primer anàlisi, però el grup ha acordat elaborar tres informes a 30, 60 i 90 dies per estudiar l'evolució de la situació, amb dades homologables, per tenir un diagnòstic "rigorós i fred". En funció del seu resultat, l'Ajuntament estudiaria mesures de caràcter excepcional si es comprovessin afectacions. Ara bé, Collboni s'ha mostrat "optimista" respecte al futur, i ha constatat que la "millor prova que la reacció general era la de tornar a la realitat és que la Rambla estava plena només 24 hores després de l'atemptat", cosa que no va succeir, ha continuat, en altres ciutats que han patit atacs similars. "La imatge que vam traslladar al món és que recuperàvem la normalitat", ha afegit.Collboni ha parlat de dades facilitades pel Gremi d'Hotels, que tenia una previsió d'ocupació del 85% pel mes d'agost que s'ha complert. També s'ha complert la dels apartaments turístics. Ara bé, sí que ha reconegut que els comerços i la restauració del centre de la ciutat han patit una afectació evident, perquè la ciutadania s'ha desplaçat a la Rambla a expressar la seva solidaritat i el seu dol, però no ha anat als restaurants i a comprar. Aquesta situació, que ha qualificat de "perfectament comprensible", no està encara quantificada.El tinent d'alcaldia ha dit que no li consta que s'hagin abaixat preus per evitar cancel·lacions, però en tot cas ha insistit que "les dades fredes" es podran comprovar en els tres informes que s'elaboraran properament.En aquesta primera trobada han participat representants de Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels, l'Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVE), l’Associació de grans establiments de distribució (ANGED), Apartur (apartaments turístics), la Cambra de Comerç, el Gremi de Restauració, Barcelona Oberta, PIMEC, Barcelona Global i Fira de Barcelona, entre altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.