directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 16:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 29 d'agost de 2017 14:58 h

La Mesa torna a posposar l'admissió a tràmit de la llei del Referèndum i la de Transitorietat

L'oposició demana a Forcadell un informe dels lletrats pel contingut i per la no tramitació d'aquestes proposicions

ACN Barcelona.-La Mesa no ha inclòs tampoc a l'ordre del dia d'aquest dimarts, per tercera vegada, l'admissió a tràmit de la proposició de llei del Referèndum ni , tampoc des d'aquesta setmana, la de Transitorietat i fundacional de la República. Per això, segons fonts parlamentàries, els grups de Cs, del PSC, de CSQP i del PPC han demanat durant la Junta de Portaveus a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que sol·liciti un informe als lletrats del Parlament no només sobre aquest fet sinó també sobre el contingut de les dues proposicions de llei, que JxSí i la CUP ja han registrat. Fonts de la Mesa han apuntat que Forcadell ha descartat sol·licitar-lo després d'una votació. Al seu torn, fonts dels cupaires defensen que les normes es tramitaran quan es considerin oportú, tot i que eren partidaris d'haver arrencat ja els tràmits d'aquestes lleis, al marge que el Tribunal Constitució suspengués de forma cautelar l'article 135.2 de la reforma del reglament, que obria la porta a una de les possibles vies de tramitació, la lectura única.

D'altra banda, la Mesa i la Junta de Portaveus d'aquest dimarts també fixat què entrarà al ple del 6 i 7 de setembre. Així, es farà el debat final de la proposició de llei de creació de l’Agència Catalana de Protecció Social, la llei de seguretat social catalana de JxSí i la CUP, després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que va considerar inconstitucional un precepte. L'òrgan consultiu en va avalar la resta de la llei tot i fer-ne alguna recomanació. +L'ordre del dia també inclou, entre d’altres, els debats de totalitat de dues proposicions de llei, una contra l’abús bancari, amb una esmena de retorn del PPC, i l’altra de creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat. Es debatrà i votarà les conclusions de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya i també es farà el debat sobre la validació del Decret llei 5\/2017, de l'1 d'agost, de mesures urgents per a l'ordenació dels serveis de transport de viatgers en vehicles fins a nou places.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.