directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 09:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de setembre de 2017 16:20 h

Gestha creu que l'Agència Tributària Catalana necessitaria més de 4.000 nous efectius

Els tècnics d'Hisenda recorden que l'economia submergida suposa el 24,6% a Catalunya i que caldria duplicar la plantilla

ACN Barcelona.-Els tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) considera que l'Agència Tributària Catalana hauria d'incorporar 4.234 nous efectius per gestionar els tributs estatals amb el mateix nombre de treballadors si Catalunya s'independitza, tot i que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi assegurat que aquesta estructura ja està a punt per assumir les competències estatals. En un comunicat, Gestha assenyala que l'economia submergida a Catalunya es troba al voltant del 24,6% del PIB, en la línia de la mitjana estatal, i per això caldria duplicar la plantilla de l'Agència Tributària i augmentar les seves competències i responsabilitats per reduir el frau, entre d'altres mesures. Així mateix, Gestha indica que l'administració tributària espanyola compta amb la meitat d'efectius que la mitjana d'altres països de la UE.

D'altra banda, els tècnics del Ministeri d'Hisenda destaca que amb el desplegament de 32 oficnies de l'ATC, la Generalitat aposta "clarament per la descentralització, precisament al contrari que l'Agència Estatal, malgrat que suposa una aventatja a l'hora de gestionar amb efectivitat els tributs per aquesta major proximitat al ciutadà i al coneixement dels fets imposable".Gestha opina que l'ATC no està preparada per funcionar perquè el govern espanyol presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra qualsevol norma "que alteri el marc vigent" i el Tribunal Constitucional la suspendrà. En aquest context, ha afirmat que fins ara l'ATC compleix amb la normativa fiscal i competencial vigent a l'Estat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.