directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 8 de setembre de 2017 19:16 h

S'inaugura la reforma de la capella de Sanaüja que acull la col·lecció d'esteles funeràries més gran de Catalunya

Una setantena de peces medievals que es poden visitar al temple de Santa Magdalena d'aquesta localitat de la Segarra

ACN Lleida.-Aquest divendres s'ha inaugurat la reforma de la capella de Santa Magdalena de Sanaüja, a la Segarra, que acull la col·lecció visitable d'esteles funeràries medievals més gran de Catalunya, segons ha informat la Diputació de Lleida. Són una setantena de peces fetes de pedra de marès, algunes en molt bon estat de conservació, tot i que d'altres, concretament les que s'han col·locat a l'absis de la capella, només tenen una cara. S'han recuperat gràcies a la tasca d'un grup de voluntaris del poble. La inauguració ha anat a càrrec del president de la Diputació, Joan Reñé, i s'ha organitzat dins la Festa Major de Sanaüja. La Diputació ha aportat 19.000 euros a la intervenció.

L'església de Santa Magdalena és un petit però singular temple situat en un dels extrems del cementiri, a l'entrada del poble. El conjunt està format per la capella i el cementiri i, a partir d'ara, el temple exposarà aquesta important col·lecció d'esteles funeràries discoïdals. La capella de Santa Magdalena data del segle XVI i compta amb un accés independent del cementiri, tot i que podria ser que els seus orígens es remuntessin al segle XII, on hauria pogut tenir una funció d'hospital o refugi.En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha destacat que el conjunt d'esteles de Sanaüja "s'incorporarà a la realitat turística" de les comarques lleidatanes, passant a formar part de "la nostra oferta cultural, natural i arquitectònica per tal que tothom les pugui conèixer". Ho farà, a més, en les millors condicions possibles gràcies a la sensibilitat de la Diputació i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que han permès posar en valor unes peces que "formen part del passat del poble".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.