directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 19:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 15 de setembre de 2017 13:05 h

Colau rebrà dissabte a l'Ajuntament els alcaldes independentistes citats per Fiscalia

L'alcaldessa creu que el referèndum no es podrà considerar vinculant tot i superar el 50% de participació

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebrà dissabte a l'Ajuntament els alcaldes independentistes citats per Fiscalia que es mobilitzaran a la plaça Sant Jaume convocats per l'AMI i per l'ACM. Ho ha explicat la mateixa Colau en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha apuntat que vol expressar-los el seu suport malgrat les diferències ideològiques. Precisament, l'alcaldessa ha insistit que ella està predisposada a participar en el referèndum de l'1-O, però ha opinat que el seu resultat no es podrà considerar vinculant tot i superar el 50% de participació. Colau ha seguit sense aclarir els termes de l'acord amb la Generalitat per afavorir la participació, però ha assegurat que la Guàrdia Urbana pot estar tranquil·la perquè "té la seguretat que des de l'Ajuntament es treballar per garantir la seguretat de tots els treballadors públics".

Colau ha explicat que dissabte rebrà primer ella els alcaldes a l'Ajuntament i després serà el torn del president de la Generalitat. Malgrat les diferències polítiques, l'alcaldessa vol expressar el seu suport als batlles que han estat citats a declarar, una acció que ha titllat d'"intimidatòria". "Hi ha una qüestió bàsica, que és que no es poden atacar els principis bàsics de la democràcia", ha argumentat. Pel que fa a l'1 d'octubre, Colau ha desitjat que participi molta gent, i ha opinat que si ho fa molta gent, més del 50%, serà un "missatge polític importantíssim" que ha de forçar l'Estat a negociar. Ara, ha negat que es pugui considerar un "referèndum amb cara i ulls i vinculant". Ha recordat que el debat parlamentari "ha deixat exclosa molta gent" i ha insistit que "una cosa és que l'1-O sigui legítim, però una altra cosa és considerar que es fa com s'ha de fer". Sobre l'acord subscrit per Colau i Carles Puigdemont, l'alcaldessa no ha volgut donar detalls, però ha insistit que es preservaran els treballadors públics, i aquí ha inclòs també la Guàrdia Urbana. Al seu parer, és un error traslladar la pressió en aquest àmbit quan es tracta d'una qüestió política. "No són ells els qui han de tenir aquesta dilema, que ja prou que fan", ha apuntat. També ha aprofitat per negar tensions amb el PSC perquè, segons diu, comparteixen els mateixos principis. Pel que fa a la carta que ha enviat juntament amb Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Carme Forcadell, Colau ha opinat que "recull el sentir majoritari del país", i ha fet èmfasi en l'apel·lació al diàleg "sense condicions". També ha aprofitat per carregar contra la Fiscalia, que "està anant molt més enllà del que diu el TC". En aquest punt, ha instat el PSOE a fer un pas més i actuar abans de l'1-O i no després. Segons ella, tothom ha de fer el màxim possible per reconduir la situació i "no caure en el pessimisme".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.