directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 09:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de setembre de 2017 13:09 h

Catalunya en Comú cridarà a la participació a l'1-O amb l'aval del 60% de les bases

Els comuns se centraran en defensar el dret a decidir després de "l'onada repressiva del PP"

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú cridarà a la participació a l'1-O. I ho farà després que les bases dels comuns hagin avalat, amb el 59,39% dels vots, la pregunta 'Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?', en la la consulta interna dels darrers dies –hi ha participat 3.458 persones, un 44% del cens. Així ho ha anunciat la portaveu del partit, Elisenda Alamany, en una roda de premsa aquest divendres al centre cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona. Els comuns han fixat la seva posició, també després de "l'onada repressiva" del PP dels darrers dies. "Crec que és moment de no doblegar-se davant l'estratègia de la por", ha afegit Alamany. Just el dia que els independentistes arrenquen formalment la campanya, els comuns han assegurat que no entraran en una campanya polaritzada entre el sí i el no a la independència sinó que destacaran el dret a decidir, també per "curosos" amb el 40,61% que ha votat 'no'.

Catalunya en Comú cridarà a la participació, finalment, després de saber-se els resultats de la consulta interna d'entre el 12 i el 14 de setembre. Un 59,39% ha votat a favor de la pregunta que va acordar la coordinadora nacional –diferent a la proposta inicial de l'executiva-, mentre que un 40,61% ha apostat pel 'no' en una consulta amb pregunta binària. La pregunta a consulta era 'Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?'."Davant la suspensió de la llei del Referèndum, la querella contra la Mesa del Parlament i del Govern, la imputació de 700 alcaldes", ha llistat la portaveu dels comuns: "Cridarem a la participació i crec que no és moment per doblegar-nos davant l'estratègia de la por que el PP fa a cap a Catalunya i el dret a decidir". Així, Alamany, que ha defensat les "diverses sensibilitats" internes de Catalunya en Comú, ha assegurat que "davant l'onada repressiva del PP" els comuns promouran la participació a l'1-O. Ara bé, volen ser "extremament curosos" amb els seus inscrits que no se sentin interpel·lats per la convocatòria de la Generalitat de cara el primer diumenge d'octubre. Precisament, per això, el dret a decidir serà l'eix sobre el qual pivotarà la "campanya pròpia" que els comuns duran a terme. Sense concretar si es duran a terme actes diàriament, els comuns posaran sobre la taula el "80% de la gent que vol decidir i que es manifesta contra la ceguesa i la sordesa del PP". En qualsevol cas, no entraran a debatre en una campanya polaritzada al voltant del sí i el no a la independència de Catalunya. L'ajuntament de Barcelona i el PSOE"Gent significada del parit ha evidenciat que votaríem l'1-O", ha afegit Alamany. I en aquest context, ha posat d'exemple l'acord entre la Generalitat i l'ajuntament de Barcelona de cara l'1-O però ha defensat que ha de ser l'executiu català qui en detalli les fórmules com a convocant. La portaveu dels comuns ha contraposat aquest acord –i el "sentit comú" de la carta signada per Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Carme Forcadell i Ada Colau- al paper del PSOE. "Creiem que el PSOE hauria de prendre partit, porta molt de temps callant davant d'una agressió flagrant de les institucions catalanes i davant les amenaces de suspensió de l'autogovern", ha lamentat Alamany. "No es pot permetre restar callada ni un minut més davant l'atac flagrant al dret a decidir i a l'autodeterminació que alguns volen expressar", ha resolt la portaveu dels comuns en discrepar que s'hagi de posposar la proposta de compareixença de Mariano Rajoy al Congrés per després de l'1-O tal com ha demanat el PSOE a Units Podem.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.