directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 01:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de setembre de 2017 17:50 h

El PSOE fa una crida al "zel professional" de la policia i la "serenitat" ciutadana per l'1-O

Ábalos diu als dirigents polítics que s'han de marcar com a objectiu "evitar qualsevol altercat"

ACN Barcelona.-El secretari d'Organització de PSOE, José Luís Ábalos, ha fet una crida al "zel" professional de la policia i a la "serenitat" ciutadana davant de l'1-O. En declaracions als mitjans de comunicació a Barcelona, Ábalos ha insistit també que els dirigents polítics s'han de posar com a objectiu "evitar qualsevol altercat que pugui afectar a la convivència" i ser conscients de la seva "responsabilitat" per recuperar el diàleg. El socialista ha considerat que si abans deien que no es donaven les garanties per celebrar un referèndum ara "està en qüestió la possibilitat material". En aquesta situació, ha considerat "urgent" prendre decisions polítiques a Catalunya, abans i després de diumenge, i ha assegurat que quan el PSOE invoca el respecte a la legalitat ho fa perquè vol "preservar el marc de convivència democràtica".

Ábalos ha insistit que la sortida al conflicte passa per una solució política i ha fet una crida per evitar afectar la convivència tant abans com després de l'1 d'octubre. En ple debat sobre les actuacions policials, ha volgut insistir en la "serenitat, calma i responsabilitat" de tothom i ha afirmat que d'altercats n'hi poden haver quan es "promouen".En l'escenari actual, ha dit que cal apel·lar a la "responsabilitat" dels dirigents polítics per recuperar l'espai de diàleg. Ha reconegut que hi ha hagut una "llarga absència de propostes polítiques" per a Catalunya i que això ha "contribuït" a la situació actual. "Hi ha hagut un fracàs de la política i nosaltres el que volem reivindicar és la política", ha manifestat. Per això, ha defensat que fan falta propostes que passin "pels punts de trobada, reconeixement i per tractar d'aconseguir més autogovern per a Catalunya". Ha reiterat que la proposta dels socialistes passa perquè Catalunya continuï formant part de l'Estat espanyol en un projecte federal però més enllà d'això ha dit que no posaran condicions per parlar "més enllà del respecte a la legalitat i l'estat de dret". En aquest sentit, ha mencionat la comissió d'avaluació del model territorial impulsada al Congrés com a espai per "avaluar, diagnosticar la situació i fer una proposta d'organització territorial". Tot i això, ha dit que la comissió "no treu que hi puguin haver altres nivells de negociació entre el govern espanyol i la Generalitats o negociacions entre formacions polítiques" més enllà.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.