directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 4 d'octubre de 2017 12:29 h

El Cercle d'Economia condemna la "violència" de l'1-O i reclama al govern espanyol que lideri el "retorn al diàleg"

L'entitat mostra la seva "màxima preocupació" davant la possibilitat d'una Declaració d'Independència a Catalunya amb conseqüències "molt greus"

ACN Barcelona.-"La violència viscuda en la jornada de l'1 d'octubre és inexplicable, no té justificació i ha deteriorat el nostre marc de convivència i la nostra imatge col·lectiva al món". Així de contundent comença la nota d'opinió d'actualitat publicada aquest dimecres pel Cercle d'Economia, en què l'entitat reclama a govern i parlaments espanyols que tinguin una "actitud activa, quan no de lideratge" del retorn "a la via del diàleg i la transacció". En la nota, el Cercle també mostra la seva "màxima preocupació" davant la possibilitat d'una Declaració d'Independència a Catalunya, que tindria conseqüències "molt greus".

El Cercle d'Economia ha trencat el silenci i s'ha pronunciat sobre les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia espanyola del diumenge 1 d'octubre. Per al Cercle, la "violència" viscuda l'1-O reflecteix, "de manera extremadament preocupant, la incomprensible i irracional dinàmica per la qual, des de fa anys, es desenvolupa l'anomenat conflicte català". Es tracta d'un llarg camí, per al Cercle, que "no ha incorporat la necessària combinació dels principis democràtic i de legalitat". "Precisament perquè el primer permet modificar la legalitat a través de les vies i procediments oportuns, es pot exigir l'estricta adequació de tota actuació al marc legal. Quan els dos no avancen compassadament, la democràcia s'esquerda". Per l'entitat presidida per Juan José Brugera, la realitat a Catalunya avui és "extremadament preocupant", ja que "l'amenaça de deteriorament de la convivència va acompanyada d'un dany notable al govern de les coses i al manteniment de recuperació econòmica i l'ocupació". "Davant de tot això", el Cercle d'Economia recorda que fa més d'una dècada que s'està pronunciant a favor d'una "via dialogada i moderada" i mostra la seva "màxima preocupació" davant la possibilitat d'una Declaració d'Independència a Catalunya. Una declaració que, segons el Cercle, "sumiria el país en una situació extraordinàriament complexa i de conseqüències desconegudes" i "molt greus". L'entitat considera que la Declaració d'Independència "sotmetria la ciutadania catalana, sigui quina sigui la seva sensibilitat política, a una tensió de difícil control". El Cercle demana que en les "properes setmanes" s'explorin les vies que permetin que la política "per impossible que pugui semblar, retorni a la via del diàleg i la transacció". "I així cal reclamar una actitud activa, quan no de lideratge, del Govern i el Parlament espanyol". En aquesta "nova etapa", l'entitat presidida per Brugera s'ofereix a contribuir aportant les seves propostes.L'entitat insisteix que la situació és d'una "enorme gravetat" i apel·la al "màxim esforç de ciutadans i institucions per recuperar el camí de la concòrdia i la trobada". En la nota, el Cercle recorda que té una trajectòria de "més de 60 anys a favor de la democràcia, el progrés social i econòmic".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.