directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 21:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 5 d'octubre de 2017 19:24 h

Politòlegs i sociòlegs advoquen per una mediació internacional per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya

Aposten per dirimir conflictes amb "vot parlamentari" o "referèndum", però mai amb "violència", "por" o "coacció"

ACN Barcelona.-El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya advoca per una mediació "de caràcter internacional" per solucionar "les tensions polítiques dins de Catalunya, entre Catalunya i Espanya i dins d'Espanya". A través d'un manifest, l'associació recorda que la base de les democràcies "modernes" és el "diàleg" i aposta perquè els conflictes polítics s'abordin "a partir de les diferents preferències expressades per la ciutadania", amb "ple respecte" a l'exercici actiu dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Per això, politòlegs i sociòlegs sostenen que "quan el conflicte roman persistent al diàleg, les diferències s'han de dirimir a través del vot parlamentari o en referèndum, però mai a través de la violència, la por i la coacció".

El col·lectiu subratlla que pel que fa a l'organització territorial totes les opcions "són legítimes", però alerta que a causa de les tensions entre Catalunya i Espanya a l'entorn del procés independentista "s'estan produint" a Catalunya "vulneracions" en el drets cívics i polítics. És per això que veuen "urgent i necessari" que "totes les parts implicades en el conflicte" acceptin una mediació de caràcter internacional. Prèviament, afegeix, caldria negociar les condicions en les quals es farà aquesta mediació, "per tal que les parts en conflicte estiguin en igualtat de condicions a l’hora de mediar".De la mateixa manera, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya opina que aquesta mediació hauria de "reconstruir les relacions" i "afavorir una solució negociada del conflicte". També subratlla que no es poden imposar condicions polítiques inicials a qualsevol de les parts "que les faci entrar en les negociacions en posició subordinada" i que l'opinió pública "ha de trobar raonable aquest acord".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.