directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 6 d'octubre de 2017 11:48 h

Gambús reclama a la CE que aclareixi si considera que l'ús de la força l'1-O va ser "proporcional"

L’eurodiputat del grup popular europeu demana a la Comissió si creu que es van “respectar” els principis establerts a la Carta de Drets Fonamentals

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat independent Francesc Gambús, membre del Partit Popular Europeu, ha demanat a la Comissió Europea (CE) si creu que l’ús de la força policial durant el referèndum de l’1-O respon al principi de proporcionalitat. En una pregunta parlamentària que Brussel·les està obligada a respondre, Gambús també insta la CE a dir si es van “respectar completament” els principis establerts en la Carta de Drets Fonamentals. En el seu escrit, Gambús s’ha fet ressò de les paraules de Frans Timmermmans, vicepresident de la CE, que va afirmar durant el ple del Parlament Europeu a Estrasburg que “la violència no resol res en política” però també va dir que un ús de la força "proporcional" està justificat per defensar l'Estat de Dret.

Gambús inicia la missiva recordant la declaració de Timmermans al debat sobre Catalunya a l’Eurocambra i la gran cobertura internacional del referèndum. “Les imatges de diumenge no responen exclusivament a un problema d’ordre públic”, explica. L’eurodiputat, en declaracions a l’ACN després de la sessió parlamentària sobre Catalunya, va afirmar que la declaració de Timmermans parlava d'elements ja “coneguts” i va remarcar que "tots" els grups parlamentaris havien denunciat l'ús de la violència l'1-O.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.