directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 20:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 6 d'octubre de 2017 13:28 h

Sànchez reclama al govern espanyol que obri la via de la mediació perquè "negar el diàleg és aprofundir en el conflicte"

El president de l'ANC aprofita la declaració a l'Audiència Nacional per fer una crida explícita a Rajoy, al rei Felip i al Congrés

ACN Madrid.-El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha fet una crida al diàleg i ha demanat al govern espanyol que accepti les propostes de mediació que, segons assegura, estan sobre la taula i arriben també de l'àmbit internacional. Sànchez ha apel·lat directament a les corts, al president espanyol i també al rei Felip VI. "El temps i les hores són importants per buscar sortides dialogades, negar el diàleg i la possibilitat de trobar espais és aprofundir en el conflicte", ha dit. "Espero que les negatives siguin modificades de manera urgent i acceptin la proposta del diàleg", ha demanat davant l'Audiència Nacional, on ha comparegut com a investigat per sedició juntament amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

El president de l'ANC ha fet una crida apel·lant al diàleg i a la mediació per resoldre un conflicte que, insisteix, és polític. Apunta que hi ha veus que s'han alçat demanant mediació i que hi ha propostes sobre la taula. Davant d'una multitud de periodistes, ha recordat que la Generalitat ja ha obert aquesta via i ha lamentat la negativa que ha rebut per part del govern de Mariano Rajoy. "Demano d'una manera molt sentida i especial al govern d'Espanya, a les corts generals i al cap de l'Estat que acceptin que acceptin la mediació, les hores són importants per buscar sortides dialogades i donar un recorregut a una solució política", ha afirmat. Segons Sànchez, no fer-ho seria assumir "irresponsablement" que només s'aposta per "la força, la coacció i les mesures extremes com les de l'1-O". "Si algú es pensa que amb les mesures repressives com les de l'1-O està més a prop de la resolució del conflicte s'equivoca, que deixin de posar en risc la convivència, que acceptin la realitat; hi ha una petició política que s'ha de resoldre pacíficament", ha valorat Sànchez.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.