directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Divendres, 6 d'octubre de 2017 14:49 h

Salut impulsa un programa d'atenció psicològica per atendre als afectats de les càrregues policials de l'1-O

Comín visita els afectats del Maresme i assegura que ara els catalans tenen l'orgull "més fort"

ACN Dosrius.-El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat la creació d'un programa integral d'atenció psicològica a les persones amb símptomes de trastorns d'estrès agut i post traumàtic després de les càrregues policials de l'1-O. Comín ha explicat que la violència "arbitrària", "il·legítima" i "gratuïta" és una font de trastorns emocionals com l'angoixa i la por i que la xarxa sanitària ha d'estar preparada per gestionar-ho. El titular de Salut ha apuntat que són "milers" les persones que han patit una seqüela psicològica i que cal fer un diagnòstic "precís" i "acurat". Durant la visita a diferents municipis del Maresme, Comín ha celebrat que, malgrat el dol, els catalans tenen ara l'orgull i l'autoestima "més alta".

El conseller ha visitat aquest divendres els ajuntaments de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius i ha conversat amb diverses persones ateses pels serveis mèdics com a conseqüència de les càrregues policials de diumenge passat. Comín ha recordat que la "caravana" protagonitzada pel Ministeri de l'Interior ha deixat gairebé 900 víctimes amb lesions físiques i que encara n'hi ha tres d'ingressades. De fet, el conseller ha assegurat que s'han registrat nous afectats amb fractures a les extremitats. Tot plegat, ha dit, s'utilitzarà per fer l'informe per l'acció judicial que impulsa el Govern. En el cas del Maresme, fins el moment, s'han registrat 53 persones ateses pels Serveis d'Emergències Mèdiques, els ambulatoris i els hospitals. Antoni Comín, però, ha subratllat que hi ha un altre impacte que la xarxa sanitària "ha d'afrontar": el psicològic. El programa de suport emocional que han anunciat es posarà en marxa de forma "imminent" i estarà preparat per atendre nous impactes que es puguin esdevenir "en els futurs temps". "Són milers de persones les que han patit alguna seqüela psicològica i s'ha de tractar de la manera que correspongui", ha afirmat. Comín ha celebrat que ara els ciutadans "són més forts" que el 30 de setembre. "Davant l'experiència traumàtica de rebre dues vegades les forces antidisturbis hi va haver la decisió de tornar a obrir els col·legis. Això vol dir que el sentit de la dignitat i la valentia són més forts que els temors", ha subratllat el conseller. "Vam sobreposar-nos a la violència", ha conclòs. El titular de Salut s'ha reunit amb l'alcalde de Dosrius, Marc Bosch, amb diversos regidors i amb ciutadans que van ser víctimes o van presenciar les càrregues policials. Abans de la trobada, Comín ha firmat el llibre d'honor del consistori. Qui també ha visitat el municipi ha estat la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Gabriela Serra. La cupaire ha regalat un clavell al batlle i ha donat suport a tots els habitants d'aquesta localitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.