directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 23:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 13 d'octubre de 2017 14:22 h

Sabrià (ERC) diu que Puigdemont ha de contestar que la independència "està declarada"

El portaveu dels republicans insisteix que la voluntat és donar una "última oportunitat" al diàleg

ACN Barcelona.-El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria de contestar el requeriment del govern espanyol assegurant que la independència "està declarada". En declaracions a Onda Vasca, Sabrià ha defensat que per a ells la independència està "claríssimament" declarada i ha afirmat que si algú no ho vol entendre doncs ho explicaran "més clar si fa falta". Ha dit que la resposta de Puigdemont ha de ser "clara" però alhora cal insistir que la voluntat "no és aplicar-ho directament sinó poder-ho parlar" durant un temps "que tingui un límit". El portaveu ha defensat que amb la suspensió es va fer un "gest" a la comunitat internacional que demanava no fer una declaració unilateral i ha instat l'Estat a seure a la taula perquè, tard o d'hora, haurà de ser així i perquè és la "millor opció".

Sabrià ha lamentat que la resposta per part de l'Estat va ser "immediata" en el sentit de no acceptar el diàleg i la mediació però ha defensat en insistir en aquest diàleg durant un període que ha avalat que podria ser d'un mes. Ha assegurat que no tenen pressa però ha afirmat que passat un temps, si no hi ha hagut ni diàleg ni mediació, la declaració "pren validesa" sense necessitat de celebrar un altre ple al Parlament. El republicà ha assegurat que existeixen propostes de mediació internacionals "serioses" i ha lamentat que fins ara només hi ha una part del conflicte i els mediadors disposats a iniciar aquesta mediació. "Arribarà un moment en que hauran de seure a la taula, quan abans millor perquè ens estalviarem el 155 i repressions més dures", ha manifestat. D'altra banda, ha dit entendre que hi hagi actors com l'ANC, la CUP o fins tot sectors d'ERC que reclamin que la independència es faci efectiva ja però ha insistit en donar una "última oportunitat" al diàleg. "Quan sigui insostenible i quedi clar que el diàleg no es produirà, s'aixecarà", ha dit. Sabrià ha reconegut que l'hora prèvia a la compareixença de Puigdemont "no va ser fàcil" perquè "no tothom ho veia de la mateixa manera". Ha afegit que els telèfons "no paraven de sonar" i que finalment es va creure que la fórmula de la suspensió que es va fer servir era la que permetia "abraçar" els dos sentiments existents. En tot cas, ha dit que aquesta aposta pel diàleg és per construir la república catalana, "no per obrir un període de reforma de la constitució".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.