directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 20 de novembre de 2017 20:27 h

Pisarello admet que el context polític "no ha ajudat" a obtenir l'EMA però rebutja entrar en una "guerra d'acusacions"

El primer tinent d'alcaldia defensa que Barcelona era una candidatura "tècnicament impecable" i diu que la ciutat "continuarà buscant totes les oportunitats"

ACN Brussel·les.-El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha admès aquest dilluns que "sens dubte" el context polític "no ha ajudat" en l'obtenció de l'Agència Europea del Medicament i ha reconegut que el context era "enormement complicat" i "molt difícil". Amb tot, preguntat sobre si la situació política ha influenciat en la pèrdua de l'EMA, Pisarello ha rebutjat participar en "guerres d'acusacions" o fer "declaracions interessades". El primer tinent d'alcaldia ha expressat que és una tarda "trista" després de conèixer que la ciutat no serà la seu de l'agència europea. "No ha estat possible, però estem orgullosos perquè havíem fet tot el que estava al nostre abast", ha dit en declaracions als mitjans des de Brussel·les. Pisarello ha defensat també que la candidatura era "tècnicament impecable" i ha afirmat que Barcelona continuarà buscant "totes les oportunitats" que li permetin "brillar" com a ciutat innovadora. A més a més, ha reivindicat el lligam amb Europa. "El nostre continuarà sent un lligam ferm perquè som una ciutat europeïsta per vocació i per definició", ha dit.

El primer tinent d’alcaldia ha felicitat la “implicació” de totes les administracions, mencionant a Montserrat i a Comín, i també “especialment” a Jaume Collboni, amb qui ha comparegut en l’atenció a la premsa."Barcelona és una ciutat amb una claríssima vocació europeista. Hauríem volgut ser seu de l'EMA, no ha estat possible, però volem dir també que estem orgullosos", ha defensat Pisarello. "Barcelona continuarà buscant totes les oportunitats que li permetin brillar com a ciutat innovador, com el hub tecnològic, com la ciutat puntera en matèria de recerca i en matèria científica que és", ha afirmat. Segons el tinent d'alcalde, ara cal "donar un missatge d'optimisme" perquè Barcelona "és una ciutat molt important en el conjunt d'Europa i ho continuarà sent en el futur". "Teníem un context polític molt difícil", ha admès Pisarello, que tot i això ha volgut demanar no fer "guerres de possessions ni fer lectures interessades". Pel primer tinent d'alcalde de Barcelona, tot i la situació política, s'havia aconseguit la cooperació "no només de les tres administracions, sinó també la complicitat, dins de l'Ajuntament de Barcelona, de les diferents forces polítiques".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.