directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 20:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 20 de novembre de 2017 20:43 h

El Parlament Europeu acull un acte que reflexiona sobre les “herències” i la “pervivència” del franquisme a l’Estat

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé afirma que hi ha un “llegat” del franquisme 42 anys després de la mort del dictador

ACN Brussel·les.-Eurodiputats dels Verds\/ALE i l’Esquerra Unitària Europea han celebrat aquest dilluns a la tarda a l’Eurocambra al Parlament Europeu la conferència "Polítiques de memòria europea: Franquisme després de Franco". L’acte s’ha organitzat coincidint amb l’aniversari de la mort del dictador per recordar “el patiment i la injustícia” causats pel franquisme, segons els mateixos organitzadors. En declaracions a l’ACN, l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, ha explicat que hi ha dues reflexions darrere de l’acte. D’una banda ha destacat que encara continua sent “complicat” per l’estat espanyol aplicar polítiques de memòria històrica. De l’altra, Solé ha reflexionat sobre quin és el llegat del franquisme a l’estat espanyol pel que fa a la cultura política de determinats sectors, la pervivència en el sistema institucional i algunes herències al sistema econòmic de l’estat. “Quina és aquesta petjada, quin és el llegat?”, ha dit recordant que fa 42 anys de la mort del dictador.

Solé, juntament amb l’eurodiputat Josu Juaristi, la portaveu del BNG a Europa, Ana Miranda, i el Portaveu de Compromís a Europa, Jordi Sebastià, han inaugurat l’acte, que ha constat de cinc panells amb personalitats com el catedràtic de Ciències Polítiques Ramon Cotarelo; el director de la revista "El Jueves", Guillermo Martínez-Vela; l'eurodiputada i defensora de la lluita antifeixista a Europa, Barbara Spinelli; i el patró de la Fundació Irla, Josep Huguet.Els eurodiputats i participants a l'acte han fet una protesta davant de l'Eurocambra, amb cartells que deien 'Franquisme, mai més' en diferents idiomes i que reclamaven la il·legalització de la Fundación Francisco Franco.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.