Els petits productors suposen un 20% dels estands del Fòrum Gastronòmic de Girona
Les possibilitats de trobar clients i de donar a conèixer el producte, principals motius de ser-hi
ACN Girona.-El Fòrum Gastronòmic és sinònim de grans cuiners i multinacionals que ensenyen múscul en l'aparador del sector que es fa aquests dies a Girona. Malgrat això, una cinquantena de petits productors estan consolidant la seva presència en aquest esdeveniment. Ja sigui sota el paraigua d'institucions com Prodeca (la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries del Govern) o per compte propi, el pes que tenen en el global del Fòrum ha crescut respecte anterior edicions. Al Fòrum hi són presents tant aquells petits productors que repeteixen estand edició rere edició, com aquells altres que hi participen per primera vegada. Dins el primer grup hi ha, per exemple, Làctics Peralada, una de les marques de Mas Marcè de Siurana (Alt Empordà). Fa deu anys que va debutar en aquest esdeveniment, on ja ha guanyat dos premis als productes més innovadors d'InnoFòrum. I entre aquells que hi prenen part per primer cop s'hi troba l'empresa de Vic Carol Tòfones. El seu responsable, Josep Maria Carol, ha explicat a l'ACN que "estan molt contents" de l'experiència. "Ens suposa un esforç econòmic important venir", explica Carol, tot i que no descarta repetir en la propera edició del Fòrum Gastronòmic.