directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 01:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 22 de novembre de 2017 22:54 h

Unes 150 persones es manifesten pel barri de Gràcia en contra del desallotjament del Banc Expropiat

Durant el recorregut han fet algunes pintades a sucursals bancàries i a alguna oficina immobiliària i han trencat algun vidre

ACN Barcelona.-Unes 150 persones s'han manifestat aquest dimecres al vespre pels carrers del barri de Gràcia de Barcelona en contra del desallotjament del segon espai ocupat del Banc Expropiat, que ha tingut lloc al matí. La manifestació ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'No lluitem només per un espai, defensem una manera de viure. El Banc Expropiat es queda a Gràcia'. Alguns dels participants en la protesta portaven una màscara amb la cara de Manuel Bravo Solano, propietari del primer local ocupat pel Banc Expropiat. Els manifestants han penjat pancartes en diverses places del barri i han fet algunes pintades en entitats bancàries i alguna immobiliària i també han trencat algun vidre. Quan han arribat als dos espais desocupats del Banc Expropiat han fet pintades a les planxes metàl·liques que n'impedeixen l'accés i les han empaperat.

(En aquesta actualització, s'afegeix el final de la manifestació).La manifestació havia estat convocada pel col·lectiu del Banc Expropiat com una "cercavila" amb inici a la plaça de la Revolució a les 7 del vespre per mostrar el rebuig al desallotjament que havia tingut lloc hores abans al segon local ocupat de Travessera de Gràcia. Els manifestants han recorregut diversos carrers de Gràcia durant una hora cridant proclames com 'La solidaritat, la nostra millor arma' i han penjat pancartes amb diversos missatges a les places. Així, a la plaça de la Revolució, s'hi ha llegit 'Recuperem les places per viure-les i no per al consum' i 'La lluita és al carrer i no a les institucions', i a la plaça del Diamant, 'Seguim juntes, seguim lluitant'. A dos quarts de 9 del vespre aproximadament, els manifestants han penjat la pancarta de la capçalera a la plaça de John Lennon i s'ha donat per acabada la protesta. El recorregut ha transcorregut sense aldarulls fins que els manifestants han baixat per Torrent de l'Olla. Allà algunes persones encaputxades han pintat una entitat bancària i una oficina immobiliària i també hi han donat cops als vidres. A Travessera de Gràcia, han pintat les planxes metàl·liques que tapien els locals que havien ocupat i una altra oficina bancària, que també han colpejat. Quan han prosseguit la marxa, han pintat alguna altra entitat bancària. Els manifestants han vigilat que els mitjans de comunicació no gravessin aquests moments. Durant tota la manifestació, no s'han vist antiavalots ni agents uniformats dels Mossos d'Esquadra, a diferència d'altres protestes relacionades amb el Banc Expropiat, seguides per un ampli desplegament policial. Quan ja havia acabat la manifestació, els Bombers han hagut d'apagar el foc que cremava un contenidor de paper just davant del local que al matí havia estat desallotjat. Feia una mitja hora que els manifestants havien passat per aquest punt i per tant no s'ha pogut relacionat 'a priori' aquest foc amb la protesta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.