directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 23:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 23 de novembre de 2017 13:42 h

Arrimadas demanarà el suport del PSC després del 21-D per formar "un govern alternatiu" si els resultats ho permeten

La candidata de Cs afirma que els socialistes tindran "molt difícil" explicar als catalans que prefereixen "allargar el procés" abans que donar suport a "un partit constitucionalista"

ACN Brussel·les.-La candidata de Ciutadans (Cs) a les eleccions del 21-D, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dijous des de Brussel·les que "si surten els números" després dels comicis de desembre la formació demanarà el suport del PSC per formar "un govern alternatiu". "Si les eleccions donen per poder fer una alternativa, demanaré el suport dels socialistes perquè tindran molt difícil explicar als seus votants que vulguin tornar a pactar amb els partits que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya", ha assegurat. Preguntada per les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha anticipat que el PSC no donaria suport a un govern d'Arrimadas, la candidata de Ciutadans ha assenyalat que els socialistes haurien de deixar de pensar en "vots i cadires" i intentar proposar una alternativa de govern que no vulgui "trencar més la convivència". "La situació a Catalunya és molt greu i tindran difícil dir que prefereixen seguir allargant el procés abans que donar suport a un partit net, constitucionalista i de centre", ha afegit. En aquest sentit, la líder de Cs ha recordat també que "gràcies a la responsabilitat" del seu partit els socialistes han pogut governar en altres parts de l'Estat, com a Andalusia.

Arrimadas ha afirmat que des de Ciutadans treballaran "molt dur" perquè hi hagi un altre Govern i ha posat de manifest la necessitat que també hi hagi "un nou interlocutor" per dialogar amb tots els catalans però també que treballi "colze a colze" amb les institucions europees. En aquest sentit, ha remarcat que si és escollida presidenta de la Generalitat "es deixaran de perdre oportunitats". "Espero que la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament sigui l'última oportunitat perduda del govern separatista", ha lamentat.Segons ha defensat la candidata de Cs en roda de premsa a Brussel·les, on ha mantingut i mantindrà al llarg d'aquest dijous reunions amb responsables d'ALDE (el partit liberal europeu on s'integren Ciutadans però també el PDeCAT), ni Catalunya ni Europa "poden permetre's" allargar més "una situació d'incertesa". Com ja va fer dimecres, la líder de Ciutadans ha advertit que si tornen a governar els independentistes "seguiran fent el mateix". "No crec que canviin d'objectiu", ha afegit.La presidenta del partit taronja ha expressat que si governa respectarà "a tots els catalans" i ha retret, en aquest sentit, missatges rebuts des de l'independentisme. "L'anterior govern ens ha dit als no independentistes traïdors, súbdits i Forcadell va dir públicament que els nostres votants no eren poble de Catalunya", ha exposat. També ha criticat que l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert l'hagi "convidat a marxar" de Catalunya.Preguntada per la posició del seu partit sobre si ha de continuar o no la intervenció de les finances de la Generalitat després del 21-D, Arrimadas ha recordat que el suport de Ciutadans a l'aplicació del 155 va tenir com a requisit la convocatòria "immediata" d'eleccions. "Volem que després de les eleccions hi hagi un govern que respecti tots els catalans i, si això passa, l'aplicació de la Constitució deixarà de tenir sentit", s'ha limitat a dir.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.