directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 24 de novembre de 2017 17:35 h

Papandreu critica aquells que "forcen a escollir" una "única identitat" com es va fer a Sarajevo

L'exministre grec diu des de Barcelona que entén l'"anhel" de Catalunya però l'insta a treballar "de la mà" d'Espanya

ACN Barcelona.-L'exministre grec i president de la Internacional Socialista (IS), Yorgos Papandreu, ha criticat des de Barcelona aquells que "forcen a escollir" una "única identitat" com es va fer a Sarajevo. Papandreu ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del consell de la IS que se celebra aquest divendres i aquest dissabte a Barcelona. "No deixaré que cap líder em defineixi amb una única identitat per controlar-me, per oprimir-me, per limitar la meva llibertat", ha declarat. Sobre Catalunya, ha assegurat entendre el seu "anhel" d'escollir el seu camí perquè és una "necessitat humana i democràtica bàsica" però ha afegit que "s'ha de fer de la mà, amb Espanya i Europa". "Sinó no arribarem a bon port", ha manifestat, al temps que ha posat en valor el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari del PSOE, Pedro Sánchez, com a "pioners" del canvi.

Papandreu ha criticat tots aquells que volen definir les persones només a partir d'una identitat i ha reivindicat que tothom en té moltes, posant-se ell com a exemple: "Jo sóc grec i sempre ho seré però també sóc de la diàspora, he estat refugiat, he viscut a molts països, sóc europeu, balcànic, mediterrani". En aquest sentit, ha criticat que hi hagi qui faci escollir una identitat i ha afirmat que a Sarajevo "se'ls va forçar a escollir o morir". "Servis, croates, bosnians o morir", ha declarat. Ha continuat afirmant que ni Grècia, ni Gran Bretanya ni Catalunya són illes i ha reivindicat la necessitat de cooperació per afrontar els reptes i problemes actuals seguint un esperit de "solidaritat i reconciliació". Ha afegit que s'ha de fer més enllà de les diferències de les arrels identitàries. Papandreu ha dit però que entén la "necessitat d'empoderament" de Catalunya però ha reivindicat que cal aquest treball cooperatiu entre tots. "Sinó el que haurem fet haurà estat dividir les nostres forces en comptes d'aconseguir el canvi real", ha afirmat.En aquest context, ha elogiat la visió "molt atrevida" de Sánchez i Iceta per respectar els "valors democràtics" de la Constitució espanyola però a la vegada tenir en compte la "diversitat" dels ciutadans espanyols. "Pedro i Miquel sou autèntics pioners del canvi, la gent demana canvi i té raó de demanar-ho però només s'aconseguirà conjuntament", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.