directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 17:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de desembre de 2017 10:47 h

Els preus dels pisos a Catalunya experimenten ''un fre'' com a ''conseqüència de la situació política'', segons Tinsa

La mitjana del cost dels habitatges a les grans ciutats espanyoles es ''modera'' al novembre fins al 5,9%

ACN Madrid.-La mitjana de preus dels habitatges acabats (nous i de segona mà) al conjunt de l'estat espanyol al novembre ha crescut un 4% en relació amb al mateix mes de l'any passat, segons l'índex de la societat de taxació Tinsa (IMIE General i Grans Mercats). Els mercats de les illes i de les grans ciutats segueixen sent els motors de la recuperació dels preus amb mitjanes d'increments del 6,8% i del 5,9%, respectivament. Aquest augment del 5,9% als grans centres urbans de l'Estat suposa un moderació de l'evolució dels preus que a l'octubre recollia increments del 7,3%. Sense apuntar la causa, Jorge Ripoll, director del servei d'estudis de Tinsa, subratlla que ''l'evolució dels preus a Catalunya ha experimentat al novembre un fre com a conseqüència de la situació política'' i a ''l'espera de la cita electoral'' del 21-D.

L'informe IMIE General i Grans Mercats és de caràcter mensual i no desagrega el comportament de l'evolució dels preus dels pisos ni per ciutats ni per comunitats autònomes. Serà en l'informe del quart trimestre que es publicarà a finals d'aquest mes de desembre quan es pugui concretar quin impacte ha tingut la crisi política catalana en l'evolució dels preus del sector de l'habitatge. L'índex Tinsa es calcula a partir de les taxacions dels habitatges acabats i recull, mes rere mes la variació anual del valor del metre quadrat d'un immoble amb una classificació que té en compte les capitals i les grans ciutats, les àrees metropolitanes, la costa Mediterrània, les illes Balears i Canàries i la resta de municipis. Tot i l'increment del preu del mercat general de l'habitatge, especialment en les grans capitals, els preus en aquest mercat encara estan un 38,9% per sota dels màxims que es van registrar en el 2007. Si a les grans ciutats els preus al novembre es van incrementar el 5,9%, a les illes Balears i Canàries aquest augment va ser del 6,8%. El creixement del conjunt del mercat de l'habitatge espanyol ha estat al novembre del 4%. Per sota d'aquesta mitjana estatal del 4%, s'han situat les ciutats de menor dimensió classificades com 'resta de municipis' on els preus han crescut un 2,6%, les 'àrees metropolitanes' ho van fer en l'1,3% i la 'costa Mediterrània' en l'1,1%, sempre en el mes de novembre en relació amb el mateix mes de l'any passat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.