directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 22 de maig de 2024 11:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de desembre de 2017 15:57 h

Dincat treu una guia d'hàbits alimentaris per reduir el sobrepès de les persones amb discapacitat intel·lectual

La federació subratlla que una de les causes de l'envelliment prematur d'aquest col·lectiu és que no dediquen prou atenció a cuidar-se

ACN Barcelona.-Dincat federació ha editat la guia 'Hàbits alimentaris: Claus per a una nutrició saludable per a famílies i persones amb discapacitat intel·lectual' per reduir la prevalença de l'obesitat i el sobrepès dins d'aquest col·lectiu. Un dels objectius d'aquesta publicació és que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin conscients de la seva salut, ha explicat el responsable d'envelliment, salut mental i sexualitat d'aquesta entitat, Israel Belchi, ja que és "una de les causes de l'envelliment prematur d'aquest col·lectiu". Aquesta guia és posterior a un estudi que la federació ha fet al llarg d'un any a 234 persones amb discapacitat que tenien sobrepès o obesitat, i que ha consistit en una formació prèvia sobre bons hàbits i cinc avaluacions posteriors. El 64% va perdre pes i, de mitjana van baixar un 5%.

Els participants eren de 29 centres catalans, el 65% tenia obesitat i el 35% sobrepès, però en acabar, el 64% havia perdut pes i, de mitjana van baixar un 5%. Es tracta d'un resultat positiu, ja que en el tractament de l'obesitat, la mínima baixada de pes que s'ha d'aconseguir és un 5%.Els investigadors van constatar que paral·lelament a la pèrdua de pes, es millorava la salut dels participants, amb una disminució de la pressió i el colesterol.Dincat ha editat la guia "Hàbits alimentaris" per fer front a una epidèmia que a més de causar una disminució de la qualitat de vida de qui pateix sobrepès o obesitat, té relació directa amb altres patologies que són causa de mortalitat.En aquest sentit, el president de la Fundació Finestrelles, Lluís Monset, ha destacat que a lafundació hi ha molta gent en l'etapa vital d'envelliment, per la qual cosa, és primordial cuidar la salut de les persones i la seva alimentació. Monset ha explicat que l'estudi i l'edició posterior de la guia responen a una "inquietud" respecte al problema de l'obesitat en aquest col·lectiu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.