directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 15 de gener de 2018 21:40 h

De Guindos diu que és de "sentit comú" indicar que el president de la Generalitat ha de governar "des de Catalunya"

El ministre d'Economia afirma que és "important" per a la recuperació econòmica que es retorni a la "normalitat" amb un Govern que respecti la legalitat

ACN Barcelona.-El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit que és de "sentit comú" indicar que el nou president de la Generalitat ha de governar "des de Catalunya", fent referència a l'informe dels lletrats del Parlament que ha conclòs aquest dilluns que el reglament no permet una investidura a distància. El ministre ha assegurat que és "important" que hi hagi un Govern que respecti l'Estatut i la Constitució espanyola i se centri en els "problemes reals" dels catalans. Segons de Guindos, és una condició necessària per al retorn a la "normalitat" i per a continuar amb la dinàmica de creixement econòmic. "És el que volen els inversors", ha afirmat, i també ha constatat que "des de l'aplicació del 155", han millorat els indicadors econòmics. Ho ha dit aquest dilluns al vespre en una atenció als mitjans prèvia a l'entrega dels premis Empresa 2017, organitzats pel Banc Sabadell i El Periódico.

De Guindos ha remarcat que Catalunya creix per sota de la mitjana espanyola, quan sempre ho havia fet per sobre d'aquesta, encara que ha desitjat que Catalunya recuperi l'anterior dinàmica de creixement. També s'ha mostrat convençut que les empreses que han traslladat la seu social fora de Catalunya tornaran. Preguntat per la seva compareixença dimarts al matí a la Comissió d'Investigació sobre la crisi financera a Espanya del Congrés dels Diputats, ha afirmat que és important "aprendre dels errors que vam cometre" i no ha volgut entrar en "polèmiques", en referència a la intervenció la setmana passada a la mateixa Comissió de l'exministre i expresident de Bankia Rodrigo Rato.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.