directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 16 de gener de 2018 19:16 h

Colau busca l'abstenció del Grup Demòcrata, ERC i PSC per aprovar els pressupostos

Els tres partits ja han descartat donar suport als comptes però mantenen el diàleg

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau busca l'abstenció d'ERC, el Grup Demòcrata i el PSC per aprovar els pressupostos municipals del 2018 a la comissió extraordinària prevista per a aquest divendres. Tot i no tenir res lligat, cada vegada es perfila més la triple abstenció que ha de resoldre els comptes públics barcelonins. Colau es va reunir ahir amb ERC per acostar posicions. Els republicans descarten el sí, però l'abstenció està sobre la taula. També el Grup Demòcrata està obert a abstenir-se tot i que ara per ara no veu amb bons ulls el retard amb què s'estan fent les negociacions. Finalment hi ha l'abstenció del PSC. Els antics socis de govern d'Ada Colau també estan oberts al diàleg.

El líder dels republicans a l'Ajuntament, Alfred Bosch, lamentava ahir que la primera trobada amb Colau pels pressupostos se celebrava "excessivament tard", però afegia que en cap cas això havia de ser un motiu per descartar el diàleg. "La ciutat va per davant de tot", subratllava. Per això els republicans han posat sobre la taula 63 al·legacions al projecte de pressupostos amb algunes prioritats com la tarifació social de les escoles bressol. El que sí que deixen ben clar és que no hi donaran suport.De la seva banda, els demòcrates critiquen la falta de reunions i el fet que el govern local s'hi ha posat tard, però ha elaborat un document amb 40 al·legacions. Ahir també hi va haver una reunió entre Xavier Trias i Ada Colau que ha ajudat a acostar algunes posicions, tot i que el Grup Demòcrata descarta, ara com ara, donar suport als pressupostos.En una situació similar hi ha els socialistes. Jaume Collboni ja enterrava el sí en el moment en què es va fer públic l'augment de preus del transport públic de cara a aquest 2018, però la possibilitat de l'abstenció socialista segueix vigent.En cas que finalment fructifiqui la triple abstenció, a la qual s'hi sumaria també l'abstenció del regidor no adscrit, els pressupostos s'aprovarien amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, ja que es produiria un empat entre els 11 vots a favor de Barcelona en Comú davant dels 11 vots en contra de Ciutadans, Partit Popular i la CUP.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.