directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 11:58 h

El preu de l'habitatge de lloguer a Catalunya puja un 10,3% el 2017, segons Fotocasa

El valor del metre quadrat se situa més d'un 50% per sobre de la mitjana estatal

ACN Madrid.-El preu de l'habitatge de lloguer a Catalunya experimenta una pujada del 10,3% el 2017 i se situa en 12,39 euros el metre quadrat, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Aquest valor se situa un 52,1% per sobre de la mitjana de l'Estat, que el desembre és de 8,15 euros per metre quadrat al mes. D'aquesta manera, en el rànquing de comunitats més cares per llogar un habitatge a Espanya, Catalunya ocupa la primera posició, seguida de Madrid, amb un preu mitjà d'11,45 €\/m2 al mes, i País Basc amb 10,70 €\/m2 al mes. Catalunya va aconseguir el seu màxim històric en el preu de l'habitatge de lloguer el maig de 2007 amb un valor de 12,44 €\/m2. Des de llavors ha acumulat un descens d'un 0,4%.

"Les raons que expliquen el continu i fort encariment del preu del lloguer són diverses. La primera és que, tot i la consolidació del finançament hipotecari i la recuperació econòmica", segons explica Beatriz Toribio, Directora d'Estudis de Fotocasa. L'experta apunta que la manca d'accés al crèdit fa que molta demanda es derivi cap al lloguer, especialment el joves."Però també l'interès dels inversors per la compra d'habitatge per posar-la en lloguer a causa de les altes rendibilitats que ofereix aquest mercat en un context de baixos tipus d'interès, el boom del lloguer turístic i el canvi de mentalitat a favor d'aquesta forma de vida, empenyen els preus a l'alça ", afegeix Toribio.Els preus pugen als principals municipis catalansEl preu mitjà de l'habitatge de lloguer augmenta al desembre en 28 dels 37 municipis catalans estudiats. Els increments de preu en aquests municipis es troben entre el 19,7% registrat a Rubí fins al 0,5% recollit a Reus. Per contra, la caiguda més pronunciada l'experimenta Tarragona capital (-10,7%), arribant a un valor mitjà de l'habitatge de 6,69 €\/m2. De mitjana, l'habitatge més car de la Catalunya és a Barcelona capital, amb un preu de 15,58 €\/m2.Vuit districtes registren increments anuals del preuA Barcelona capital s'ha estudiat el preu de deu districtes el desembre de 2017. Tots els districtes de la ciutat comtal superen el preu mitjà de l'habitatge a nivell espanyol. La diferència entre aquest preu mitjà i el més car a Barcelona es produeix al districte de Ciutat Vella, que és superior a la mitjana estatal en un 110,5%, i se situa en els 17,16 €\/m2 al mes.Pel que fa a la variació anual del preu, es pot observar que a Barcelona el preu s'incrementa en vuit districtes de la ciutat. El districte que més s'incrementa és Sant Andreu, que puja un 12%, seguit de Gràcia (9,5%), Les Corts (8,1%), Sants-Montjuïc (6,7%), Nou Barris (6,4%), Horta-Guinardó (4,8%), Sarrià-Sant Gervasi (3,9%) i Sant Martí (2,7%). Els districtes que tanquen l'any amb descensos són l'Eixample amb -1,4% i Ciutat Vella amb -1,2%.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.