directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 12:19 h

Brussel·les proposa un tipus d'IVA al 0% i tres opcions reduïdes

La Comissió Europea vol donar "més flexibilitat" als estats per regular els impostos i les exempcions

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha proposat aquest dijous que l'IVA pugui comptar amb fins a cinc tipus diferents: el general, que haurà de ser sempre superior al 15%, com marca la normativa, un IVA superreduït, d'entre el 0% i el 5%, i dos de reduïts, entre el 5% i el 15% general. A més, ha plantejat que hi hagi una sèrie de productes que puguin estar, directament, exempts d'IVA o tenir una 'taxa zero'. Brussel·les també ha indicat que la llista actual de productes i serveis d'IVA reduït s'eliminarà i es substituirà per una de nova sobre els que sempre han d'estar per sobre del 15%, entre els quals s'hi inclouran les armes, les begudes alcohòliques, el tabac o el joc. "Aquesta proposta donarà als estats de la UE més llibertat per aplicar IVA reduït a uns productes o serveis específics", ha indicat el comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici.

A més, Brussel·les vol que es redueixin les traves burocràtiques relacionades amb l'IVA per a les petites i mitjanes empreses, especialment les que treballen a nivell transfronterer, per "ajudar-les a crear creixement i llocs de feina". La normativa europea de l'IVA, pactada el 1992, estipula que els estats només poden aplicar tipus reduïts a una llista de sectors i productes, i ara es pretén que tinguin molta més flexibilitat. En qualsevol cas, però, Brussel·les estipula que la mitjana ponderada de l'IVA no pot baixar del 12%, per "garantir els ingressos públics".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.