directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 07:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 20 de gener de 2018 17:53 h

Espadaler avisa Puigdemont que no té legitimitat per 'autoatorgar-se' la condició de president

El líder d'Units per Avançar indica que "l'independentisme està atrapat entre Puigdemont i la CUP i la llei", però alerta que "l'alternativa" no pot ser Cs

ACN Barcelona.-El líder d'Units per Avançar i diputat del Parlament del grup PSC-Units, Ramon Espadaler, avisa Carles Puigdemont que "no té legitimitat per atorgar-se la condició de president" i li aconsella que faci cas de l'informe fet pels lletrats del Parlament. "El nostre sistema no és presidencialista i qui dóna la legitimitat a la presidència és el Parlament", ha apuntat, reiterant, a més, que "Catalunya no pot ser un país teledirigit ni governat des de Brussel·les amb un comandament a distància". En la seva intervenció en la jornada "Units per Avançar: Reptes 2018", Espadaler ha assenyalat que "l'independentisme està atrapat entre Puigdemont i la CUP i la llei", però alerta que "la seva alternativa no pot ser Cs". "Per això, cal construir un nou espai catalanista, modern i reformista", indica el dirigent d'Units. "Ni independentisme, ni Tabàrnia, Catalunya!", ha reblat.

"El catalanisme moderat ha de llegir bé els canvis estructurals que ens han deixat el procés i la crisi", ha assenyalat el diputat pel PSC-Units. "No s'ha de plantejar la reconstrucció del que havia estat en el passat, sinó que ha de començar a construir, gairebé del no res, un espai nou, modern i reformista", ha apuntat. En aquest sentit, subratlla que "Ciutadans ja no és aquella realitat anecdòtica i histriònica de fa uns anys, sinó la primera força al Parlament". "Una força, però, que no representa ni vol representar el catalanisme" assenyala Espadaler. "A Cs , del catalanisme, només l'interessen els vots", indica.Per assolir "un nou espai catalanista, modern i reformista", el diputat socialcristià veu necessari "obrir el diàleg amb totes les expressions i persones d'aquest catalanisme moderat, avui extraparlamentari, excepció feta d'Units", puntualitza.En aquest sentit, ha retret al PP "la manca absoluta de voluntat per fer propostes polítiques", fet que és "la base del nou triomf independentista". "El PP es tornarà a equivocar -i molt- si creu que la superació de l'independentisme passa per l'humiliació de Catalunya", ha ressaltat. "Units és una alternativa entre aquestes dues realitats: la de l'independentisme i la de l'immobilisme", assegura Espadaler.Elogis al discurs de TorrentRamon Espadaler ha valorat molt positivament el discurs d'investidura del nou president del Parlament, Roger Torrent, ja que considera que va tenir compte de manera explícita la realitat diversa i plural i de la fractura del país. "Demanem al president del Parlament coratge per fer complir el reglament de la cambra, per defensar la institució, per defensar la legalitat", ha demanat el líder d'Units per Avançar. De cara la investidura del nou president, Espadaler afirma que Torrent "té l'oportunitat d'or en el debat d'investidura fent cas a l'informe dels Lletrats i a la legalitat i fer bo el seu discurs". "És a dir, avalar amb fets les bones paraules del seu primer discurs", ha afegit. "Li poden ajudar les formacions polítiques legitimades amb escons i vots per plantejar el presidenciable de la Generalitat que, a parer nostre, en cap cas hauria de ser Carles Puigdemont", ha sentenciat."L'independentisme té tota la legitimitat que li atorguen les urnes del 21-D per escollir president i per fer Govern", ha prosseguit. "Però no la té per saltar-se les lleis ni per violentar les institucions", destaca. Prioritats d'Units per AvançarEn el decurs de la jornada "Units per Avançar: Reptes 2018", la formació s'ha marcat com a prioritats polítiques del 2018: "la cohesió social, creixement econòmic, dignitat personal i col·lectiva, defensa i promoció de l'autogovern i, per descomptat, europeisme". "Aquest és el nostre catalanisme", ha manifestat Ramon Espadaler.Pel que fa a l'àrea organitzativa del partit, s'han marcat com a objectius presentar-se a les pròximes eleccions municipals amb el màxim de candidatures i el desplegament territorial del partit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.