directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 14:21 h

Rajoy insisteix que no hi ha "cap alternativa" a la llei i que si no es compleix "comença la tirania"

El president del govern espanyol demana que a Catalunya "s'imposi el sentit comú" i es recuperi la "normalitat"

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit que no hi ha "cap alternativa" a la llei perquè, en paraules de Rajoy, "Espanya és una democràcia". El president de l'executiu espanyol demana per a Catalunya que en els propers dies "s'imposi el sentit comú", que es respectin les lleis i que es recuperi la "normalitat institucional, econòmica i social". "No hi ha alternativa a això que acabo de dir", ha manifestat, just el dia que el candidat a president, Carles Puigdemont, ha demanat des de Dinamarca al govern espanyol que "contribueixi a fer possible" la seva tornada per ser investit però "amb seguretat i tranquil·litat". Rajoy ha assegurat que sense respecte a la llei "no hi ha democràcia" i ha afegit, a més, que "on acaba la llei comença la tirania".

En un acte a León, ha fet una defensa de la llei i de la necessitat de complir amb tots els seus preceptes. "El Parlament és el temple sagrat de la democràcia, on es fan les lleis que a tots ens alliberen i ens igualen", ha manifestat. Just després d'això, s'ha referit a "l'intent de contraposar la llei a la democràcia" –en referència ala declaració d'independència- i ha dit que l'Estat ha usat "els instruments que la Constitució preveu". També en clau catalana, ha manifestat la seva voluntat que, "en els propers dies", a Catalunya es compleixin tres objectius. Segons Rajoy, aquests són que s'imposi el sentit comú, que la llei es respecti i que es recuperi la normalitat institucional, econòmica i social. "No hi ha alternativa a això que acabo de dir", ha assenyalat Rajoy, just el dia que Puigdemont ha renunciat a la delegació del vot i ha afirmat que "no descarta res" sobre la seva possible presència al Parlament per ser investit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.