directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 22:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 18:51 h

La CUP avisa Puigdemont sobre celebrar un nou referèndum: "Tornar al punt de partida no és la nostra voluntat"

Natàlia Sànchez demana concreció a JxCat i ERC per saber si el nou Govern treballarà en matèria republicana o autonòmica

ACN Barcelona.-La CUP ha avisat el candidat a la presidència del Govern, Carles Puigdemont, que no aposta per celebrar un nou referèndum. La diputada Natàlia Sànchez ha deixat clar que "tornar al punt de partida no és la voluntat" dels anticapitalistes. En una roda de premsa als faristols del Parlament aquest dimarts a la tarda, la dirigent cupaire ha respost així el president destituït, que avui s'ha reunit amb nou diputats danesos de cinc grups a Copenhaguen. El diputat del grup Verd i Roig Nikolaj Villumsen ha comentat que en la conversa Puigdemont els ha parlat de celebrar un segon referèndum a Catalunya. D'altra banda, Sànchez ha demanat concreció a JxCat i ERC per saber si el nou Govern treballarà en matèria republicana o bé autonòmica.

La diputada de la CUP ha reiterat que la ciutadania ja va expressar de forma "molt clara" l'1-O que volia un nou Estat independent en forma de República, i ha insistit que aquest és el "marc vàlid". Així, Sànchez ha conclòs que repetir un referèndum "no està dins els plans" dels anticapitalistes.Pel que fa al president del Parlament, la CUP ha qualificat de "positiu" que Roger Torrent viatgi demà a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont i els quatre diputats que estan amb ell a la capital belga. Si la trobada forma part de la "voluntat d'habilitar instruments" perquè els seus drets es puguin desenvolupar amb normalitat, els anticapitalistes aplaudeixen la reunió.D'altra banda, Sànchez ha insistit que la CUP no serà pas un "fre" per a constituir el proper "Govern republicà", però ha constatat que ara per ara no té "cap constància" que aquest executiu tingui la intenció de materialitzar la República. És per això que la diputada ha demanat "llum" a JxCat i ERC per conèixer el programa del proper Govern. "Necessitem claredat", ha comentat. En aquesta línia, Sànchez ha lamentat que el debat se centri aquests dies sobre com s'investirà Puigdemont, i no en què faran ell i el seu executiu per implementar la República.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.