directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 13 de febrer de 2018 14:23 h

El PP demana que no es prorrogui la concessió de l’Estat a les autopistes que vencen entre 2018 i 2021

Entre elles els trams de l’AP-7 Tarragona-València, Montmeló-La Jonquera, Barcelona-Tarragona i Montmeló-El Popiol

ACN Madrid.-El grup parlamentari del PP ha registrat aquest dimarts una esmena a una iniciativa de Podem sobre autopistes on els populars reclamen que no es renovi la concessió de vuit trams de peatge que vencen entre 2018 i 2021. Dels vuit, quatre es troben en territori català, tots de l’AP-7. Són el Tarragona-València (que expira el 31 de desembre del 2019), el Montmeló-La Jonquera (31 d’agost del 2021), el Barcelona-Tarragona (31 d’agost del 2021) i el Montmeló-El Papiol (31 d’agost de 2021). L’esmena defensa “no ampliar els períodes de cap concessió de les autopistes de peatge a mesura que vagin assolint el final del període concessional”, i afegeix que un cop no renovades aquestes concessions “es decidirà la forma d’explotació de la manera que millor convingui a l’interès general”. L’esmena dels populars busca un acord sobre la iniciativa de Podem, que també defensa la no renovació de les concessions i que obtindrà el suport del Grup Socialista i del PNB. En tot cas, la iniciativa és una proposició no de llei, i per tant no és d'obligat compliment per part del govern espanyol.

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha volgut deixar clar que aquesta recuperació de la gestió de les autopistes no té perquè implicar que passin a ser gratuïtes. “Això no està determinat, només vol dir que l’Estat assumeix el control i el Ministeri de Foment determinarà com resol la qüestió”.La iniciativa del PP també emplaça el govern espanyol a “mantenir al sector públic” les nou autopistes que han fet fallida, i “articular mesures per minimitzar l’impacte i l’afectació” que el rescat “pot produir sobre els ciutadans i el conjunt de la societat”, garantint alhora “la seva disponibilitat per als qui desitgin utilitzar-les” i “evitant que es puguin produir situacions similars en el futur”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.