directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 13 de febrer de 2018 19:56 h

El Congrés rebutja la proposta de Ciutadans perquè s’investiguin possibles errors policials als atemptats del 17-A

Els grups acusen el grup de voler muntar “un circ” utilitzant la “demagògia” per motius “electoralistes”

ACN Madrid.-El Congrés ha rebutjat aquest dimarts amb els vots del PP, Grup Socialista, ERC, PDeCat, PNB i la resta del Mixt i l’abstenció de Podem una iniciativa de Ciutadans per a la creació d’una comissió d’investigació sobre suposats errors policials en relació als atemptats de Barcelona i Cambrils. El grup d’Albert Rivera sosté que hi ha “dubtes” sobre “les comunicacions i avisos que la intel·ligència d’EEUU va fer arribar al govern de la Generalitat” i sobre el nivell de coordinació entre les policies espanyoles i els Mossos, i “l’opinió pública té l’aspiració legítima de saber si el procés independentista de Catalunya ha pogut afectar negativament la coordinació entre cossos i la gestió de la lluita antiterrorista”. La inciativa posava l’accent també en la relació entre l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i el CNI. Els grups han acusat Ciutadans de buscar un “espectacle” mitjançant la “demagògia” i arguments “simplistes” per motius electoralistes, en una iniciativa que “no mira les víctimes” sinó que només busca “desgastar l’adversari polític”.

La iniciativa de Ciutadans ha generat malestar al PP i a bona part de la cambra, que ha rebatut amb duresa la intervenció del portaveu de Ciutadans, Juan Antonio Girauta. El representant de Ciutadans ha recordat que tots els atemptats terroristes a Europa i als Estats Units –també els de l’11-M- s’han abordat en comissions d’investigació parlamentàries. “És que els morts de Barcelona són menys morts?”, s’ha preguntat abans d’insistir que “cal que s’aclareixin coses que serveixin per avortar en el futur atemptats”. Girauta ha insistit en la “manca de coordinació” dels cossos policials i la denúncia d’El Periódico sobre el suposat avís de la CIA als Mossos. El diputat del PDeCAT Joaquim Guillaumes i el d’ERC, Gabriel Rufián, han coincidit a destacar el paper dels Mossos i han recordat a Girauta que les investigacions sobre els atemptats es troben sota secret de sumari. La iniciativa de Ciutadans, segons Guillaumes, és “castrar una autèntica investigació” perquè “sap que en aquests moments, amb secret de sumari, la comissió no arribarà enlloc”. Rufián ha reivindicat la “plena integració” dels Mossos d’Esquadra a l’Europol. La portaveu d’En Comú Podem, Lucía Martín, ha afirmat que la iniciativa només busca “el desgast polític de l’adversari” sense cap “respecte” a les víctimes o al procés que està obert a l’Audiència Nacional. PP i PSOE també han rebutjat una iniciativa que en paraules del portaveu del PSOE, Felipe Jesús Sicilia, té un clar component “partidista” i que segons el portaveu del PP, José Alberto Martín-Toledano, busca “estirar l’aporofitament polític de les circumstàncies de Catalunya”. Ciutadans ha rebutjat l’esmena de substitució presentada pel PDeCAT perquè es reconegui la tasca dels Mossos i perquè s’emplaci el govern espanyol a complir els acords de la Junta de Seguretat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.