directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 14 de febrer de 2018 20:03 h

Marín proposa un pacte social per superar l'actual situació de paràlisi institucional i política a Catalunya

L'alcaldessa de l'Hospitalet confia que en uns dies Foment anunciï el projecte de soterrament de les vies

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha assegurat aquest dimecres que Catalunya necessita de manera "urgent" un nou executiu que governi per a tots els ciutadans i que posi punt i final a l'actual situació de paràlisi institucional i política. Marín, durant la seva conferència anual de balanç, ha lamentat que després de superar els pitjors anys de la crisi econòmica, Catalunya n'està vivint una altre per culpa del "procés" i de la "irresponsabilitat" dels partits independentistes. Per capgirar l'actual situació, l'alcaldessa ha proposat "des de la modèstia" un nou pacte social i polític on tothom s'hi pugui sentir representat per "cercar el consens i mirar endavant". Sobre el soterrament de les vies a la ciutat, Marín ha assegurat que "té la confirmació" que Foment treballa "intensament" en el projecte tècnic i que en qüestió de dies el ministre Íñigo de la Serna –amb qui ha evitat polemitzar- visitarà la ciutat per presentar el projecte definitiu, "la gran assignatura pendent del govern espanyol amb l'Hospitalet".

Sobre la situació de paràlisi que viu Catalunya, Núria Marín ha alertat que la manca de govern fa que molts projectes que els ajuntaments havien començat a treballar amb la Generalitat mesos enrere estiguin actualment aturats. "La situació actual de paràlisi i inacció no pot continuar. Necessitem un Govern que pugui assumir tot això", ha afegit.L'alcaldessa ha lamentat que més enllà de la crisi institucional que viu el país, el procés també és responsable d'haver trencat les bases del consens social i de polaritzar la societat. En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya trigarà molt de temps en cicatritzar aquestes ferides i que el pacte social que proposa podria ser un primer pas en aquesta línia. "Cal eradicar la confrontació i el trencament en termes polítics i obrir un nou temps de concòrdia", ha reblat.Soterrament de les viesMalgrat el creuament de declaracions amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, de les últimes setmanes pel retard en l'anunci del soterrament de les vies, Núria Marín ha assegurat que "li consta" que el ministeri està treballant intensament en els últims serrells tècnics per anunciar el projecte definitiu que podria fer-se públic en uns dies. Sobre la tibantor amb el ministre, que la va acusar la setmana passada d'actuar amb "deslleialtat institucional", Marín ha defugit la polèmica assegurant que ella defensa els interessos de la seva ciutat i que si Foment presenta un projecte "amb un compromís clar de finançament i de calendari" no tindrà problemes en felicitar-lo. "El ministre va ser alcalde i segur que entén la meva actuació", ha apuntat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.