directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 13 de març de 2018 18:31 h

Santa Coloma de Gramenet convertirà una antiga escola en pisos socials per a gent gran

Hi haurà un total de 48 habitatges amb serveis compartits i els primers inquilins podrien entrar a viure a finals de 2019

ACN Santa Coloma de Gramenet.-L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet convertirà l'antiga escola Miguel Hernández del barri de Can Calvet en un gran complex d'habitatges per a la gent gran. L'edifici, actualment en desús, es transformarà en un bloc de 48 habitatges amb serveis compartits adreçats a majors de 65 anys amb rendes baixes o que actualment visquin en pisos que no estan adaptats. Tots els pisos estan dissenyats sense barreres arquitectòniques i adaptats a les necessitats actuals de la gent gran i n'hi haurà cinc especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El patí de l'escola serà un jardí d'ús exclusiu per a veïns i també es faran una dotzena de places d'aparcament. L'Ajuntament invertirà en la remodelació 1,5 MEUR. Es preveu que les obres comencin el mes de juny i la durada dels treballs és d'un any. Així, a finals de 2019 podrien entrar-hi a viure els primers inquilins.

Aquest serà el primer projecte d'aquestes característiques que hi haurà a Santa Coloma de Gramenet, una ciutat altament envellida amb un 20% de població major de 65 anys. Amb el nou complex d'habitatges es pretén millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu i promoure un "envelliment actiu", ha destacat l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.Un dels problemes afegits del col·lectiu és el fet que molta gent gran viu sola a la ciutat. Segons dades del patró municipal en són més de 4.600 i quatre de cada deu són majors de 85 anys, sobretot dones. Parlon assegura que el projecte que s'ha dissenyat també pretén, en part, "combatre la soledat". En aquest sentit, a més dels habitatges, les persones que hi visquin tindran espais i serveis compartits, com és el cas de la consergeria, una direcció del centre –que funcionarà com a dinamització d'activitats a l’edifici i alhora per estar en contacte amb els serveis assistencials que siguin necessaris–, una sala polivalent comunitària, una bugaderia i un magatzem. També hi haurà Un jardí interior i aparcament per a dotze places de cotxe i sis de moto.En total, el projecte de reconversió de l'escola afectarà 5.106 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Als baixos, a banda de bona part dels serveis comunitaris s'hi ha reservat un espai per fer un centre de dia amb una vintena de places, que se cedirà a la Generalitat perquè posi en marxa un nou servei complementari al complex de la gent gran de Santa Coloma de Gramenet.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.