directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 08:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de març de 2018 15:41 h

Méndez de Vigo diu que l'Estat “respectarà i acatarà” la sentència del TEDH sobre la crema de fotografies del Rei

Demana respecte per totes les decisions judicials i recorda que els casos de Valtonyc i el llibre ‘Fariña’ són fruit d’aquest ambit

ACN Madrid.-El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat aquest dimecres durant la sessió de control del Congrés que el seu govern “respectarà i acatarà” la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Himans d’Estrasburg que ha condemnat l’Estat per haver multat Enric Stern i Jaume Roura, els dos joves que el 2007 van cremat una fotografia del rei. Segons Méndez de Vigo, l’executiu actua en aquesta direcció perquè creu que el compliment de les sentències judicials és “un element fonamental del funcionament de la democràcia”. Ha demanat que aquest mateix acatament s’apliqui per part de tothom a la resta de sentències dels tribunals, i ha assegurat que la condemna al raper Valtonyc i el segrest del llibr ‘Fariña’ són, precisament, decisions judicials que no tenen res a veure amb el seu executiu.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de Podem Eduardo Maura, que li ha retret que en les últimes setmanes s’hagin viscut casos de censura com les d’ARCO, Vyntonic i el llibre ‘Fariña’. “Vostè és ministre de Cultura d’un país al que el Tribunal Europeu dels Drets Humans acaba de condemnar per inferir en la llibertat d’expressió de dues persones”, ha dit en referència a la condemna a l’Estat per les multes als qui van crema fotografies del Rei. “Hem de respectar les decisions judicials, també la del Tribunal Europeu dels Drets Humans”, perquè “una societat lliure no pot estar temerosa dels llibres que edita”. Méndez de Vigo ha afirmat que el Tribunal Suprem ha confirmat una sentència a Valtonyc, i en el segon cas és “una mesura cautelar ordenada per un jutjat d’instrucció”. Pel que fa a la censura a ARCO ha afirmat que ell ja va afirmar que “estava a favor de la llibertat d’expressió” i que considerava que la decisió anava en el sentit contrari del que pretenia. En tot cas ha demanat respecte per totes les sentències judicials i que l’àmbit de la política no es converteixi en jutge dels tribunals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.