directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 07:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 17 de març de 2018 14:54 h

Alcoberro: "Avui toca que la gent de l'ANC parli i elegeixi un secretariat que abordi un període problemàtic"

La parella de Jordi Sànchez, Susanna Barreda, ha votat en nom del seu marit: "Les interlocutòries per mantenir-lo a presó cada cop són més estrambòtiques"

ACN Barcelona.-El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha votat presencialment aquest dissabte a la seu central del carrer Marina en les eleccions per escollir el nou secretariat nacional de l'entitat sobiranista. "És evident que no hi som tots perquè falta en Jordi Sànchez. Es tracta d'una votació que es dona en un context extraordinari", ha afirmat Alcoberro. "Avui toca però que els nostres electors parlin i que tinguem un nou secretariat nacional que abordi un període que serà problemàtic", ha continuat el vicepresident de l'ANC. "Vull agrair a tots els candidats que s'han presentat perquè no deixa de ser un acte de compromís amb el país i amb l'ANC", ha precisat Alcoberro, que ha estat acompanyat per la dona de Jordi Sànchez, Susanna Barreda. "Avui el Jordi m'ha demanat que vingui a votar per ell. M'ha delegat el seu vot després que porti 5 mesos tancat a la presó", ha recordat Barreda, que ha carregat contra les interlocutòries "cada cop més estrambòtiques" que mantenen Jordi Sànchez engarjolat a Soto del Real.

"L'última deia que ell reiterava el seu delicte perquè es presentava en una llista electoral. És inacceptable el que està passant amb l'estat espanyol", ha lamentat Susanna Barreda. El vicepresident de l'ANC ha volgut agrair als voluntaris de l'entitat que aquest dissabte hagin fet possible l'obertura de més de 120 punts de votació presencial arreu de Catalunya (telemàticament es podrà votar fins a les 16 hores). "I també la tasca dels tècnics i de la Junta Electoral, que han hagut de fer una feina que no sempre és agraïda", ha reconegut Alcoberro, tot recordant sense citar directament la polèmica exclusió de la candidatura del periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños. "La Junta Electoral fa una tasca ingrata i ha hagut de prendre determinades decisions que no em pertoca a mi avui qüestionar-les", ha tallat de soca-rel el vicepresident de l'ANC. "El que hem de fer avui és votar amb normalitat per tenir un secretariat nacional representatiu de la totalitat de membres de l'entitat", ha reflexionat en veu alta Alcoberro. Igualment, el vicepresident de l'ANC ha volgut treure importància a la suposada presència de dos corrents 'enfrontats' en el sí de l'entitat encapçalats en un cas per l'actual cap de premsa, Adrià Alsina, i de l'altre pel president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), David Minoves. "Jo crec que les candidatures són a títol personal. Hi ha diferents tarannàs i tradicions, és cert, però és només el reflex d'una ANC transversal. I això només pot ser bo", ha puntualitzat Alcoberro. "El que cal és construir la unitat des del consens i crec que és el que haurà de fer altra vegada aquest nou secretariat nacional", ha conclòs el vicepresident de l'ANC. L'elecció dels nous president, vicepresident, secretari i tresorer d'entre els 77 membres elegits de l'ANC es farà el proper dissabte 24 de març en una assemblea a l'Hospitalet de Llobregat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.