directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 15:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Pallars Jussà doble fletxa Dilluns, 16 d'abril de 2018 21:48 h

Mossos i Bombers reprendran demà la recerca a la zona de l'esllavissada a la carretera de Castell de Mur

Es tem que a sota hi hagi quedat un cotxe atrapat amb dues persones a l'interior

ACN Castell de Mur.-Els Mossos d'Esquadra i els Bombers, al costat d'efectius de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, continuaran demà al matí la recerca a la zona de l'esllavissada que hi ha hagut aquest dilluns a la carretera LV-9124, al seu pas per Castell de Mur (Pallars Jussà). Els fets han tingut lloc cap a un quart de quatre de la tarda i el corriment de terres ha provocat que tones de pedres d'una falda de la muntanya hagin anat a parar sobre la via, que ha quedat completament sepultada. Els serveis d'emergència busquen des d'aleshores un cotxe que pot haver quedat sota les pedres. Se sospita que a l'automòbil hi viatjava una parella, que podrien ser els pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), Jordi Navarra. Les tasques de recerca s'han vist afectades per la inestabilitat de la zona, fins al punt que des del Servei Català de Trànsit s'ha recomanat als mitjans de comunicació no acostar-se a la zona pel perill que hi haguessin noves esllavissades.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha desplaçat també al lloc de l'incident, atès que la via és titularitat d'aquesta administració. Els tècnics de Vies i Obres de la Diputació també s'han adreçat fins al punt quilomètric 5 de la carretera, on hi ha hagut l'esllavissada.Quant a l'afectació viària, la carretera ha quedat tallada al trànsit entre els quilòmetres 2,5 i 6, en ambdós sentits de la marxa, i la previsió és que es mantingui tallada les properes hores.Arran de la incidència s'han activat nou patrulles dels Mossos, amb la unitat de muntanya, cinc dotacions i l'helicòpter amb els GRAE dels Bombers i una ambulància del SEM. També s'hi ha desplaçat un tècnic geòleg de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per estudiar l'estabilitat del terreny.Els Mossos han informat que la zona ha quedat tancada per a l'accés de vehicles i persones pel risc de noves esllavissades.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.